maritbet girişmaritbet
TOKİ'den emeklilere konut fırsatı!

TOKİ'den emeklilere konut fırsatı!

TOKİ, evi olmayan emekli vatandaşları konut sahibi yapmak için düğmeye bastı.

Emeklilere kontenjan ayrılan projelerde; “Emekli kimlik kartı, SGK dökümü, emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi”nden herhangi biri ile TOKİ'ye başvuruda bulunabilecek. Bu projelere başvuruda emekli derneğine üyelik şartı bulunmuyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, emekliler başta olmak üzere konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları ödemeleri düşük taksitlerle ve 240 aya varan vade seçenekleriyle konut sahibi yapabilmek amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

TOKİ, “Talep örgütlenmesi” ve “Projelerden kontenjan ayrılması” şeklinde iki ayrı yöntemle emeklilerimizi konut sahibi yapıyor.

Kontenjan uygulaması dört ilde başladı

TOKİ tarafından gerçekleştirilen projelerden konut sahibi olmayan emekliler için yüzde 25 oranında kontenjan ayrılması uygulaması; Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt illerinden başladı. İdare, diğer illerde satışa sunacağı konut projelerinden de emeklilerimiz için kontenjan ayıracak.

Konut sahibi olmayan emeklilerin TOKİ'ye başvurularında sadece; “Emekli kimlik kartı, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınan maaş dökümü, emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi” belgelerinden herhangi biri yeterli olacak. Müracaatlarda emekli derneğine üyelik şartı bulunmuyor.

Talep örgütlenmesi kapsamında ise emekli dernekleri konut inşa edilecek arsayı teminlerinin ardından, Valilikler ya da Belediyeler üzerinden TOKİ'ye başvuruda bulunabilecekler.

Bartın'da emeklilerin başvuruları tamamlandı

Türkiye Emekliler Derneği Bartın Şube Başkanı Ali Kalaycı TOKİ konutları için başlatılan kayıtlarda ilk etaplar için belirlenen kontenjanı dolduklarını açıkladı.

Emeklilerin konut sahibi olması için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İle Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanlığı arasında yapılan anlaşmanın ardından Türkiye Emekliler Derneği Bartın Şubesinde TOKİ Evleri için başlatılan kayıtlarda ilk etaplar için belirlenen kontenjan dolduruldu. Derneğin Bartın Şube Başkanı Ali Kalaycı, birinci etap kontenjanlarını doldurduklarını, 2. etaplar içinde başvuru tarihini 21 Ağustos tarihinden sonra belirleyeceklerini kaydetti.

Kalaycı, "İlk etap konutlar için yapılan başvurularda belirli kontenjana ulaştık. Emeklilerimizin mağdur olmaması için kayıtlarımızı durdurduk. Ama emeklilerimiz üzülmesin. 21 Ağustos tarihinden sonra 2. etap başvurularını da almaya başlayacağız" dedi.

Tuzağa düşmeyin

Başbakanlık Toplu konut İdaresi'nin (TOKİ) yaptığı konutlarda ‘emekliye kontenjan' müjdesi vermesi, kötü niyetli kişi ve derneklerce kullanılmaya başladı. Bu kapsamda bazı şehirlerde kahve, hatta ev gezen dernek yetkilileri, “Bize üye olmadan bu sistemden faydalanamazsın” diyerek aidat kapma yarışında. Bir kısım dolandırıcılar ise olmayan derneğe üye yapmak için emekli avında.

TOKİ de aldığı birtakım duyumları göz önünde bulundurarak bir uyarı metni yayınladı. Metinde, “Emeklilerimiz kontenjan ayrılan projelerde; ‘emekli kimlik kartı, SGK dökümü, emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi'nden herhangi biri ile TOKİ'ye başvuruda bulunabilecek. Bu projelere başvuruda emekli derneğine üyelik şartı bulunmuyor. TOKİ, ‘talep örgütlenmesi' ve ‘Projelerden kontenjan ayrılması' şeklinde iki ayrı yöntemle emeklilerimizi konut sahibi yapıyor” denildi. (Milliyet)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ emekli mahallesinin görselleri yayında
  • 09.06.2018 14:42

TOKİ emekli mahallesinin görselleri yayında

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Elazığ’ın Merkez İl ...

TOKİ'den Elazığ'daki emeklilere 363 konut!
  • 28.04.2017 10:42

TOKİ'den Elazığ'daki emeklilere 363 konut!

TOKİ tarafından, Elazığ’ın Merkez İlçesi Bizmişen-Aşağı Holpenk Mahallesi’nde “E ...

TOKİ, emekliyi ev sahibi yapıyor
  • 27.08.2018 09:26

TOKİ, emekliyi ev sahibi yapıyor

TOKİ Tokat Niksar’da 306 projesi kapsamında emeklilere ayrılan 173 adet konutun ...

Emekliler TOKİ konutlarına taşınacakları günü iple çekiyor
  • 20.06.2018 13:43

Emekliler TOKİ konutlarına taşınacakları günü iple çekiyor

Bursa'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından emekliler ...

TOKİ'den emeklilere 1201 konutluk özel proje!
  • 17.06.2018 09:46

TOKİ'den emeklilere 1201 konutluk özel proje!

“Emekliye İkinci Bahar" projesi kapsamında Bursa'nın Nilüfer ilçesinde inşasına ...

TOKİ'den emeklilere 365 konutluk proje!
  • 09.06.2018 14:40

TOKİ'den emeklilere 365 konutluk proje!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Elazığ'da “Emekliye İkinci ...