maritbet girişmaritbet
TOKİ'den emeklilere 524 konut müjdesi

TOKİ'den emeklilere 524 konut müjdesi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı,"Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında, işçi kenti Zonguldak’ta emekliler için 524 konutu satışa sunuyor.

TOKİ, konut sahibi olamayan emeklilerin ev sahibi yapılabilmesi amacıyla uyguladığı, "İkinci Bahar Projesi" ile farklı şehirlerde aşamalı olarak, hayata geçirdiği konut projelerinden yüzde 25 kontenjan ayırıyor.

İdare ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin başvurularını alarak yeni konut projelerini hazırlıyor.

Bu çerçevede TOKİ, 9-30 Aralık 2015 tarihlerinde 17 ilde 4 bin 340 konut, 14-31 Mart tarihlerinde de 18 ilde 3 bin 341 konut için ön talepleri aldı. Konutların kuraları çekilerek, hak sahipleri belirlendi.

Devrek'te 324, Karadeniz Ereğli'de 200 konut

TOKİ, "İkinci Bahar Projesi" kapsamında, şimdi de işçi kenti olarak bilinen Zonguldak'taki emeklilerin yüzünü güldürmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda Zonguldak'ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni Belediyesi'nde inşa edilecek 324, Karadeniz Ereğli ilçesinde inşa edilecek 200 konut için emeklilerin ön talepleri alınacak.

2+1 planında inşa edilecek konutlar için Ziraat Bankası yetkili şubeleri aracılığı ile 13-30 Haziran tarihlerinde ön talep toplanacak.

Bu çerçevede emekliler, kimlik kartlarını göstererek, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecek.

Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde, "Hak sahibi belirleme kurası" çekilerek, konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek.

Hak sahibi olamayanlara ise başvuru bedelleri iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da sözleşme imzalanacak.

Konut sahibi olmayanlar başvurabilecek

Başvuruda bulunacak emeklilerin daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor.

Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca tek başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.

Emeklilere konut satışı ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr web sayfasındaki "Emeklilere Özel" bölümünden ulaşılabilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'den emeklilere 524 konut müjdesi
  • 11.06.2016 12:16

TOKİ'den emeklilere 524 konut müjdesi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı,"Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında, işçi ...