maritbet girişmaritbet
TOKİ’den Bingöl’e kentsel dönüşüm kapsamında 175 milyon liralık yatırım!

TOKİ’den Bingöl’e kentsel dönüşüm kapsamında 175 milyon liralık yatırım!

Bingöl Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ortaklaşa yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi ile kentin çehresi değişiyor

 

TOKİ HaberBingöl Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ortaklaşa yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi ile kentin çehresi değişiyor.

İnönü Mahallesi'nde yapılacak bin 376 daire için ihalenin 13- 14 Mayıs'ta Ankara'da yapılacağını belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Konut ve tesislerin yapımı ile ilgili TOKİ ihale sürecini başlattı. Kentsel Dönüşüm İhalesi TOKİ tarafından 13- 14 Mayıs'ta Ankara'da ihale edilecek ve 175 milyon liralık bir yapım gerçekleşecek” dedi.

Şuana kadar 516 hak sahibinden 447 hak sahibinin tapu devrini yaptığını, 81 hak sahibi hakkında da acil kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini söyleyen Başkan Atalay, şunları söyledi: “Bingöl Merkez İnönü Mahallesi 2. etap 640 adet konut, 32 derslikli ilköğretim okulu, terminal binası ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işinin ihalesi ve Bingöl 1. etap 733 adet konut, 1 adet sosyal tesis, belediye hizmet binası, cami, idari, lojman, ambar, mescit, misafirhane, yıkama yağlama, giriş kontrol, su deposu, jeneratör, kazan dairesi, tuz deposu, büyük sundurma, küçük sundurma binalarının yapımı ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işinin ihalesi 13- 14 Mayıs 2013 tarihinde yapılacaktır. Ana protokole göre, bin 376 daire yapılacak. Konutların 36 bloğu 3+1 (120 metre kare), 7 blok 4+1 (192 metre kare) ile birlikte toplam 43 blok olacak. Ayrıca 168 metre kare (3+1)'lik 28 tane de zemin katta daire bulunuyor. Bunlar 4+1'lerin zemin katını oluşturuyor. Bütün bloklar 8 kat olarak yapılacak”

Atalay, "Projenin muhtevasında 16 bin 300 metrekare inşaat alanı olan Bingöl Belediyesi Hizmet Binası yapılacak. Ayrıca yaklaşık 6 bin 200 metre kare inşaat alanından müteşekkil Yeni Terminalimizi TOKİ, Et Balık Kurumu'nun karşısında bulunan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsisini aldığımız 34 dönümlük araziye yapacak. Karayollarının idari birim ve lojmanlarını Temel Yapı Kooperatiflerinin altındaki Karayolları arazisine, diğer birimlerini de Solhan yolu üzerinde bulunan Karayolları tesislerinin bulunduğu alana TOKİ, Bingöl Belediyesi adına Karayolları'na yapacak. Yapılacak olan site içerisinde Cami ve Sosyal tesiste olacak ve bunları da TOKİ bedelsiz olarak yapacak. Şuanda mevcut bulunan terminal alanımızı da yapılacak tesislere karşılık olarak biz TOKİ'ye veriyoruz. Oraya da TOKİ büyük bir alışveriş merkezi yaptıracak. Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları ile Bingöl'ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Bu konutlar ve tesislerin tümü TOKİ tarafından yapılmış olacak. Bingöl'ün görünümünü değiştirecek ve etkileyecek bir proje olacak. İnönü Mahallemizde yeni bir kent kurulacak." diye konuştu.

Kültür Mahallesi'ndeki 151 dönümü kapsayan alanda kentsel dönüşümün 2. Etabı ile ilgili TOKi ile protokol çalışmalarına başlandığını ifade eden Başkan Atalay, ön protokolün imzalanmasının ardından 2. Etap çalışmalarını da hızlandıracaklarını kaydetti.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Bingöl projesi böyle olacak!
  • 08.08.2018 11:39

TOKİ Bingöl projesi böyle olacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl’ün Karlıova İlçesi Yeşil ...

TOKİ Bingöl projesinin görselleri yayında
  • 04.06.2018 13:08

TOKİ Bingöl projesinin görselleri yayında

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl’ün Adaklı İl ...

TOKİ'den Bingöl'e her ihtiyacı karşılayacak proje!
  • 20.07.2016 11:06

TOKİ'den Bingöl'e her ihtiyacı karşılayacak proje!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Bingöl'de inşa ettiği okullar, hastane ...

Bingöl'ün çehresi yeni konut yatırımlarıyla değişti!
  • 01.05.2021 11:53

Bingöl'ün çehresi yeni konut yatırımlarıyla değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bingöl Belediyesi ile diğer kurumlarının çalışmal ...

TOKİ Bingöl'de 154 konutu satışa sundu
  • 18.09.2015 09:49

TOKİ Bingöl'de 154 konutu satışa sundu

TOKİ, Bingöl İnönü Mahallesi'nde toplam 154 adet konutu satışa çıkardı. ...

TOKİ Bingöl’de ilköğretim okulu için harekete geçti
  • 24.06.2014 11:45

TOKİ Bingöl’de ilköğretim okulu için harekete geçti

Bingöl Güveçli Köyü’nde yapılacak okul için bugün ihale düzenleniyor ...