maritbet girişmaritbet
TOKİ'den Anadolu Yakası'na yeni sosyal konut müjdesi

TOKİ'den Anadolu Yakası'na yeni sosyal konut müjdesi

TOKİ Başkanı Turan, Anadolu Yakası'nda sosyal konut için yeni alanlar ürettiklerini, ancak alanın nerede olacağına dair bilgi vermeyeceğini söyledi.

TOKİ İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yeni sosyal konutlar yapacak. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Anadolu Yakası'nda sosyal konut için yeni alanlar üretmeye devam ettiklerini belirterek, "Ancak bu sosyal konutların nerede olacağını söylemeyeceğim, spekülasyon yapılarak fiyatlar artırılıyor" dedi.

Turan, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, inşaat sektöründe çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, Gezi Parkı odaklı gelişmelerle başlayan, Türkiye'nin sınırlarında yaşanan sıkıntılarla devam eden tüm olumsuz gelişmelere rağmen hiçbir mega projenin inşasının durdurulmadığını söyledi.

Turan, "İstanbul Finans Merkezi'ne kamu tarafı olarak nisan ayında başlıyoruz. Kamu olarak 3 bankanın binasını biz yapacağız. Bütün mega projeler dalgalanmalara rağmen devam ediyor. Yatırımcının isteği ve refleksi var. Türkiye bu konuda güvenli liman olmaya devam ediyor. Hiçbir projede en ufak aksama yaşanması dahi söz konusu değil" diye konuştu.

"TALEP PATLAMASI YAŞIYORUZ"

Turan, ülkede birinci ve ikinci el konuta talebin artarak devam ettiğini, geçen yıl konut satışının yüzde 10,6 arttığını belirterek, "Konutta balon kaygısı yok. Bu konu bana da soruluyor. Bilhassa A+ gibi sektörün belli segmentlerinde dönemsel sıkıntılar ve yığılmalar olabilir ama TOKİ'nin yaptığı işlerde gerçekten bir balon yok. Balon patlaması değil talep patlaması yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenli olarak konut satışına çıktıklarını ve Anadolu illeri de dahil, TOKİ'nin ürettiği sosyal konutların hızlı bir şekilde satıldığını vurgulayan Turan, Türkiye'de konut satışı artsa da konuta sahiplik oranının artmadığını, 10 yıl önce konuta sahiplik oranı ne ise bugün de o oranda olduğunu söyledi.

Turan, daha fazla sosyal konut üretmeleri gerektiğini, bu konuda çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti. Turan, 5'inci ayın sonu itibarıyla 25 bin konutun ihalesine çıkılmış olacağını, yıl sonu itibarıyla da 60 bin sosyal konutun inşaatına başlayacaklarını anlattı. 

SEKÖREL BAZLI OLABİLİR 

Turan, şu anda 49 ilde aktif kentsel dönüşüm şantiyeleri bulunduğunu, Anadolu'da kentsel dönüşümü para kazanarak değil sübvanse ederek yaptıklarını, 2016'da İstanbul'da da kentsel dönüşümde aktif rol alacaklarını anlattı.

"İstanbul'da sanayi şehirleri kurmayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya karşılık da Turan, İstanbul'da yer sıkıntısı yaşandığını belirterek, "İstanbul'da bir sanayi tesisi yeri oluşturup üretmeye ve ihale etmeye çalışacağız. Böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu, sektörel bazlı da olabilir." bilgisini verdi.

Turan, üreticilerin ucuz konut için TOKİ'den ucuz arsa talebinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine de "Ucuz arsa verildiğinde ucuz bina yapılmıyor. Piyasa fiyatları vardır. Ancak bazı bölgelerde benim de aklımın almadığı fiyatlandırma var." görüşünü paylaştı.

Anadolu Yakası'nda da sosyal konut için yeni alanlar ürettiklerini dile getiren Turan, bu yeni alanın nerede olacağına dair şimdilik bir bilgi vermeyeceğini, söylemesi halinde spekülasyon yapılarak fiyatların artırıldığını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sosyal konutlar işte böyle olacak! İlk görseller!
  • 30.09.2022 09:56

Sosyal konutlar işte böyle olacak! İlk görseller!

Dev sosyal konut projesinde inşaatlar başlıyor. 25 Ekim’de, 17 ilde 5 bin konutu ...

Merkez Bankası politika faizini yüzde 19'da sabit bıraktı
  • 17.06.2021 15:12

Merkez Bankası politika faizini yüzde 19'da sabit bıraktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (pol ...