maritbet girişmaritbet
TOKİ'den Afyon’a aylık 100 TL taksitle konut!

TOKİ'den Afyon’a aylık 100 TL taksitle konut!

Afyonkarahisar'da ihtiyaç sahibi ve yoksul aileler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 96 daire yapıldığı bildirildi. İhtiyaç sahibi ve yoksul aileler aylık 100 lira taksitle ev sahibi olacak.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürecek konutlar için başvuruların başladığını açıkladı.
Valilikte basın toplantısı düzenleyen Vali Yardımcısı Şanlıer, TOKİ ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü arasında sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik, geri ödemeli olarak Sosyal Konut Yapım Protokolü'nün imzalandığını bildirdi.
 
İhtiyaç sahibi aileler için Sahipata Mahallesi'nde 96 adet sosyal konutun yapıldığını aktaran Şanlıer, bu inşaatların yüzde 40'ının tamamlandığını söyledi. Afyonkarahisar Valiliği'ne konuyla ilgili yazının geldiğini aktaran Şanlıer, başvuru şartlarını içeren formların ilçe kaymakamlıklarına gönderildiğini bildirdi.
 
Başvuruların 10- 18 Şubat tarihleri arasında Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılacağını ve değerlendirmenin vakıf tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. Şanlıer, ilçelerde ise talep toplama işlemlerinin ilçe kaymakamlıklarında 18 Şubat'ta başlayacağını ve 25 Şubat'ta sona ereceğini kaydetti. Şanlıer, 1 Mart tarihi itibariyle de talep edenlerin isimlerinin Başbakanlığa gönderileceğini aktardı. Şanlıer, TOKİ'de noter huzurunda çekilen kura ile konut sahiplerinin belirleneceğini söyledi.
 
Bunun dışında TOKİ tarafından yine dar gelirli aileler için 144 konutluk çalışmanın olduğunu hatırlatan Şanlıer, 2+ 1 şeklindeki bu konutların başvurularının ise Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından alındığını sözlerine ekledi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz