maritbet girişmaritbet
TOKİ'den 25 bin konut müjdesi daha!

TOKİ'den 25 bin konut müjdesi daha!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Sivas'ta 843 konutun anahtar teslim törenine katıldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Sivas Akıncılar, Divriği ve Zara ilçelerinde yapımı tamamlanan 843 konutun anahtar teslim töreni Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleşen törene TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Sivas Valisi Salih Ayhan, Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile diğer protokol üyeleri katıldı. 

"843 ailemizin yüzünü güldürüyoruz"

Bakan Murat Kurum, törende yaptığı konuşmada inşa etmenin, imar etmenin, ihya etmenin hakikaten zorlu bir iş olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:
"Tespit edeceksin, vatandaşımızla görüşeceksin, projeyi yapacak ve inşaatı en güzel ve modern bir şekilde tamamlayacaksın. Ama bir de güzel tarafı var, anahtarı vermek, yüzlerdeki heyecanı ve keyfi görmek. Bugün, 136 milyon değerindeki 843 konutumuzun anahtarlarını veriyor, yani 843 ailemizin yüzünü güldürüyoruz. Allah'a hamdolsun bugün bu duyguyu Sivas merkez, Divriği, Zara ve Akıncılar'daki vatandaşlarımızla hep birlikte yaşıyoruz. Tabii bunların yanında, orduevi, nizamiye, cami, ticaret merkezi ve spor alanlarımızı tamamlamanın gururu içerisindeyiz."

Bakan Kurum, her ile bir millet bahçesi açılması sözünü verdiklerini anımsatarak, Sivas'ta da Eski Stadyum ve Seyfebeli'ne iki millet bahçesi yapacaklarını söyledi. Kurum, teslimatını yaptıkları konutlar ile diğer yatırımların Sivas'a hayırlı olmasını diledi.

TOKİ'den Sivas'a 1 milyar 200 milyon TL'lik yatırım

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, törende yaptığı konuşmada birçok özellikleriyle parıldayan Sivas'ın önemli yatırımlar yaptıkları şehirlerin başında geldiğini ifade etti.

Son 16 yılında TOKİ tarafından Sivas il genelinde yaklaşık 10 bine yakın konutun inşasına başlandığını söyleyen Bulut, bu konutların 7 bin 500'ü bitirildiğini 2 bine yakınının inşaatının devam ettiğini aktardı.
Sivas'ta TOKİ olarak 3 hastane, 7 okul, 2 bin öğrenci kapasiteli yurt ve 25 bin kişilik stadyum inşa ettiklerini belirten Bulut, Sivas'ta toplam 1 milyar 200 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını ifade etti.

Sivas'a millet bahçesi yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen Millet Bahçeleri Projesi kapsamında TOKİ olarak eski Sivas Stadı'nın alanında millet bahçesi yapacaklarını söyleyen Bulut, “53 bin 127 metrekare alanda yapılacak olan bu millet bahçesinde yürüyüş alanları, geniş yeşil alanlar, çok amaçlı oyun sahaları, spor sahaları, koşu parkurları ve Millet Kıraathanesi gibi çok sayıda kullanım alanları olacaktır. Tevafuk olacak ki, Sivas Millet Bahçesi'nin ihalesi bugüne denk gelmiş olup şu saatlerde yapılmaktadır.” dedi.

TOKİ'den yatay mimarili konutlar

TOKİ'nin önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu şehircilik kriterleri doğrultusunda hareket edeceklerini ifade eden Bulut, şöyle devam etti:
“İnsanlarımızı toprakla daha çok buluşturan, mahalle kültürünü yaşatacak, komşuluk ilişkilerini canlı tutacak yatay mimari anlayışıyla konutlar üretileceğiz. Bu çerçevede projelerimizi de revize ederek İnsan-şehir-tabiat dengesini gözeten binalar ve mahalleler kurma gayretindeyiz. Bu projelere ilaveten şehirlerimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıracak, insanı toprak ve bitkiyle buluşturacak projeler ve mekânlara daha çok yer vereceğiz. Çünkü ekonomik ve teknolojik gelişmelerin getirdiği yeni yaşam tarzı, sadece barınmanın yeterli olmadığını, daha nitelikli, konforlu yaşam alanlarının üretilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. İnsanlarımız artık sadece barınma ihtiyacını gidermek değil, çevre ile etkileşimini artıracağı, kendisine sosyalleşme imkânı sunan sosyal yaşam alanları talep etmektedir. Konut üretiminde devletimizin yatırımcı, girişimci ve üretici bir kuruluşu olan idaremizde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve Sayın Bakanımızın koordinesinde bu kimliğini muhafaza ederek, milletimizin beklentilerini hayata geçirebilecek önemli bir süreci yürütmekte, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine cevap verebilecek projeler geliştirmektedir.”

“Kentsel yenileme konusunda daha çok çalışılmalı”

Kentleşme ile birlikte zaman içinde oluşan gecekondular ve kaçak yapıların, ülkemizdeki toplam konut stokunun önemli bir kısmını oluşturduğuna değinen Bulut,  TOKİ başta olmak üzere; Belediyelerin, kamunun diğer kuruluşlarının ve özel sektörün kentsel yenileme konusunda daha çok çalışması ve çaba göstermesi gerektiğini belirtti.  

TOKİ tarafından 16 yıl içinde kentsel dönüşüm kapsamında 142 bin konut ve sosyal donatı için yaklaşık 17,7 milyarlık ihale gerçekleştirdiklerini ifade eden Bulut, “Şu anda 59 il, 134 ilçede yürütülen toplam 163 Kentsel dönüşüm projesine, 2019 yılında 66 proje daha ilave edilecek olup bu kapsamda yaklaşık 25 bin konutun daha ihalesi öngörülmektedir. Kentsel dönüşüm konusunda Sivas'ta; biri merkezde diğeri Şarkışla'da olmak üzere iki Kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirilmiş, bin 220 konut üretilerek hak sahiplerine teslim edilmiştir.” diye konuştu.

Divriği'de yapılan 610 konut, Zara'da yapılan 78 konut, Akıncılar'da inşa edilen 155 konut olmak üzere toplam 843 konut, iki cami, üç ticaret-işyeri ile Orduevi ve donatılarının resmi açılışı yapıldığını söyleyen Bulut, bu yatırımlarının bedelinin 136 milyon TL olduğunu belirtti.

Bulut, son olarak konutların vatandaşlara, Orduevi'nin de askerlere hayırlı olmasını diledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz