maritbet girişmaritbet
TOKİ yetkilileri 93 ülkeden heyetlerle görüştü

TOKİ yetkilileri 93 ülkeden heyetlerle görüştü

Yurt dışına açılmayı ve yurt dışı müteahhitlik işlerinde çatı kuruluş olmayı hedefleyen TOKİ, 93 ülkeyle görüştü.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere, ABD ve birçok gelişmiş ülkede uygulanan bir çatı model geliştirdiklerini söyledi.

Öncü kuruluş olarak TOKİ'nin ülkedeki müteahhitlik sektörünü bir şemsiye altında toplayacağını belirten Turan, "Biz işi alacağız, ülkemizdeki firmalarla paylaşacağız. Bunu sektördeki kuruluşlarla da görüşüyoruz. Onlar da çok istiyor. Sistem için yasal düzenleme gerekiyor. Hazırlıklarımızı tamamlayıp Başbakanımıza ileteceğiz" ifadelerini kullandı.

Yurt dışı müteahhitlik sektörünün, bugünkü noktaya kendi çabalarıyla geldiğini vurgulayan Turan, bundan sonrasında kamunun da bir şemsiye olarak işin içine girmesi gerektiğini belirtti. Turan, "Kredibilitesi olan, uzman, tecrübeli yapımızla özel-kamu birlikteliğinde bir iş modeli hayata geçirmeliyiz" dedi.

Farklı ülkelerle iş birliği protokolü 

Turan, TOKİ'nin, tecrübelerini özel sektörün gücünü de yöneterek yurt dışına taşımak ve bunu Türkiye'ye katma değer olarak kazandırmak amacıyla görüşmeler gerçekleştirdiğini dile getirdi.

TOKİ'nin yurt dışından ilgiyle izlendiğine işaret eden Turan, "Bölge ülkeleri başta olmak üzere 93 ülkeyle görüşmemiz oldu. Afganistan, İran, Afrika, Pakistan, Kazakistan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden bu alanda yetkili heyetlerle bilgi ve tecrübemizi paylaşıyoruz. İmzalanan protokoller ve mutabakatlarla, yeni açılımlar sunma konusunda adımlar atıyoruz" diye konuştu.

Görüşme yaptıkları ülkelerden Pakistan ile Türkiye'nin dost ve kardeş ülke olduğunu belirten Turan, "Pakistan Pencap Hükümeti'nin talebi üzerine, önümüzdeki 2 yılda Pencap'ta düşük ve orta gelir grubundaki ailelere yönelik gerçekleştirilmesi planlanan toplam 50 bin konutun üretimi konusunda, TOKİ tarafından teknik danışmanlık sağlanması hususunda mutabakat metni imzaladık" bilgisini verdi.

Suudi Arabistan ile görüşmelerine de değinen Turan, şunları kaydetti: 

"Suudi Arabistan'ın da konutla ilgili yeni bir hamlesi var. Bu konuda Suudi Arabistan yetkilileriyle, Türkiye ve orada bazı görüşmelerimiz oldu. Gelecek dönemde yaklaşık 2 milyon konut hedefleri var. Bu çapta iş yapabilecek tecrübe ve birikim de dünyada çok fazla ülkede yok. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ yetkilileri 93 ülkeden heyetlerle görüştü
  • 18.01.2016 11:42

TOKİ yetkilileri 93 ülkeden heyetlerle görüştü

Yurt dışına açılmayı ve yurt dışı müteahhitlik işlerinde çatı kuruluş olmayı hed ...