maritbet girişmaritbet
TOKİ, Van'da 250 konut inşa edecek

TOKİ, Van'da 250 konut inşa edecek

Van'ın Gürpınar Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda belirlenen önceliklere göre ilçede hizmet atağı başlattı.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Gürpınar Belediye Başkanı Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Osman Doğramacı, yaptığı açıklamada hem istihdama yönelik hem de yaşam standartını artıran yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

"200-250 konut yapmayı düşünüyoruz"

İlçedeki konut sıkıntısını çözmek amacıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile çalışma başlattıklarını anlatan Doğramacı, "İlçemizde yaklaşık 800 öğretmen her gün Van'a gidip geliyor. Bu da ciddi bir sıkıntı ve ilçe ekonomisine de büyük bir kayıp. Bu noktada bir çalışma yaptık ve ilk etapta 200-250 konut yapmayı planlıyoruz. Konutların hızlı şekilde tükeneceğini düşünüyoruz." dedi.

İlçenin doğu ve batısında kültür, sanat, dinlence ve eğlence noktaları, kuzey ve güneyinde ise mekansal yatırımlar gerçekleştireceklerini ifade eden Doğramacı, ilçe merkezini güçlü tutmak için de Kadın Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Çocuk Akademisi ve Bireysel Spor Merkezi bünyesinde kültürel ve sportif faaliyetler düzenleyeceklerini kaydetti.

"Gürpınar'ı sıfırdan inşa edeceğiz"

Doğramacı, şehir merkezinde bir meydan oluşturacaklarını ve vatandaşların burada dinlenme fırsatı bulabileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Gürpınar'ı sıfırdan inşa edeceğiz. Bunun için de Sanat Sokağı Projesi'ni önemsiyoruz. Burada kültürel birtakım özelliklerimizi yansıtacağız. Bu aksın içerisinde mesire alanı, yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme ve çocuklar için eğlence alanları olacak. Herkesin yürümek, doğusundan batısına içinden geçmek isteyeceği bir şehir yapısı planlıyoruz. Metruk yapıları yıkıp yerlerine bizim kültürümüzü yansıtan yeni modern yapılar inşa edeceğiz. Van'a akan bir Gürpınar değil, Gürpınar'a akan bir Van arzu ediyoruz. Bu güne kadar hep aynı pencereden bakıldığı için Gürpınar gelişmemiş. İlçenin Van'a yakınlığını fırsata çevirerek, insanları ilçeye çekecek projeler geliştireceğiz. İçinde bisiklet yolu ve yöresel yemeklerin yapılacağı restoranların olduğu Mesire Alanı Projesi ile de insanlar için sosyal donatı alanları oluşturacağız."

Tarihi, kültürel dokusu, havası, suyu ve her yönüyle Gürpınar'ın, insanların aklında kalmasını sağlayacak, iz bırakacak bir vizyon geliştireceklerini dile getiren Doğramacı, ilçenin en önemli tarihi mekanları olan Çavuştepe ve Hoşap kaleleri için de çalışma başlattıklarını, özellikle Hoşap'ta kalenin iç ve dış duvarları arsında bir kent oluşturarak, dönemin tarihini yansıtmak istediklerini anlattı.

Doğramacı, şehrin alt yapısıyla ilgili ciddi problemler olduğunu ifade ederek, "Kanalizasyon ve yol en büyük sıkıntılarımızdır. Kanalizasyon için hızlıca imar çalışması yapılması gerekiyor. Birkaç büyük mahallemizi öncelik olarak belirledik. Yollarla ilgili de üzerimize düşeni yapıyoruz. Daha çok parke taşı planlıyoruz. İlk etapta 65 bin metrekare ile bir ihaleye çıktık. Onlar şimdi yapılıyor. Köye giden yollarımıza da asfalt planlıyoruz. Takım haline gelebilirsek daha hızlı hareket edebileceğiz." diye konuştu. 

İlçenin, hayvancılık konusunda da önemli bir potansiyele sahip olduğunu, buna yönelik projeler de hazırladıklarını anımsatan Doğramacı, devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduğunu, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

"Vatandaşımızın her kuruşu bize emanettir"

Göreve geldiklerinde şehirde bir boş vermişlik sarmalıyla karşılaştıklarını vurgulayan Doğramacı, şöyle devam etti:

"İlk hafta tespit ettiğimiz ve yolsuzluk diyebileceğimiz bir durum vardı ama bugün geldiğimiz noktada durumun ne kadar vahim olduğunu, o zaman bahsettiklerimizin küçük şeyler olduğunu fark ettik. Bir kişinin sadece belediyenin hesabından 800 bin lirayı hesabına çekip götürdüğünü söylemiştik ama aynı kişinin kimlerin hesabına nasıl paralar aktardığını ve hangi alımlarla neler yaptığını arkadaşlar tespit ediyor. Bunu açık ve net olarak söylüyorum, bu kişileri ifşa edeceğiz. Vatandaşımızın her kuruşu bize emanettir. Bu emanet bilinciyle hareket ediyoruz."

Doğramacı, teröre giden finansmanı önlemek için görevlendirildiklerinin altını çizerek, "Vatandaşlarımızla sürekli sıcak temas halindeyiz. Vatandaşlarımız mesajımızı yüzümüzdeki ifadeden, sözlerimizdeki sıcaklıktan hissediyorlar. Bunu daha çok önemsiyoruz. Gürpınar'ın potansiyeli gerçekten çok fazla, bu potansiyeli ancak el birliğiyle gün yüzüne çıkartabiliriz. Herkese bir şekilde dokunacağız. Ne yapıyorsak şehrimiz için yapıyoruz. İlçeyi güzelleştirmek ve sağlam bir yarına taşımak için imkan ve yetkilerimizi sonuna kadar kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

THY, günlük sefer sayısıyla Avrupa'da 2. oldu!
  • 14.10.2020 07:00

THY, günlük sefer sayısıyla Avrupa'da 2. oldu!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Ekşi, THY'nin günlük sefer sayısında Avrupa ...

TOKİ, Van'da 250 konut inşa edecek
  • 15.05.2017 13:53

TOKİ, Van'da 250 konut inşa edecek

Van'ın Gürpınar Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda belirlen ...

9 bin 200 konut, bin kadar da iş yerine başlıyoruz
  • 05.02.2017 14:43

9 bin 200 konut, bin kadar da iş yerine başlıyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Te ...

TOKİ'nin Van'daki 248 konutuna büyük ilgi!
  • 03.11.2016 17:39

TOKİ'nin Van'daki 248 konutuna büyük ilgi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi TOKİ) tarafından Van'da hayata geçirilen Van'dak ...

Van'da TOKİ konutlarına 2 bin 906 kişi başvurdu
  • 14.05.2016 14:08

Van'da TOKİ konutlarına 2 bin 906 kişi başvurdu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Van'da hayata geçirilen TOKİ 4 ...

TOKİ, 95 bin liraya konut satıyor!
  • 03.07.2015 16:54

TOKİ, 95 bin liraya konut satıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Van Kevenli’de toplam 48 konu ...