maritbet girişmaritbet
TOKİ, ucuz konutları erken teslim ediyor!

TOKİ, ucuz konutları erken teslim ediyor!

TOPLU Konut İdaresi’nin (TOKİ), Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile yapımına başladığı “45 metrekarelik, 100 lira başlangıç taksitli” sosyal konut projelerinde teslime başlıyor

TOPLU Konut İdaresi'nin (TOKİ), Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yapımına başladığı “45 metrekarelik, 100 lira başlangıç taksitli” sosyal konut projelerinde teslime başlıyor. TOKİ, Eskişehir'de yaptırılan 45 metrekarelik sosyal konutların teslimini 6 ay öne çekti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Eskişehir'de yapılan 928 sosyal konut, hak sahiplerine teslim edilecek. Hiç peşinatsız 100 lira başlangıç taksiti ile satılan konutların, kat ve konut belirleme kuraları yarın Eskişehir'de çekilecek.

48 bin aile

Açıklamaya göre TOKİ, Türkiye genelinde 736'sı Romanlara dönük olmak üzere toplam 27 bin 906 adet 45 metrekarelik ve 100 lira başlangıç taksiti ile satılan konutun inşaatını başlattı. Halen 10 bin 332 konutun ihalesini yapmaya hazırlanan TOKİ,  10 bin 42 konut için proje çalışmalarını sürdürüyor. TOKİ, inşaatı devam eden, ihalesi yapılacak ve hazırlık aşamasındaki konutların tamamlanmasıyla 48 bin 280 aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturacak.

Taksitler teslim sonrası

“45 metrekarelik, 100 lira başlangıç taksitli” konutlardan 55 bin adet yapılması planlanıyor. Taksit ödemeleri, konut tesliminden sonra başlıyor. Artvin, Manisa, Ordu, Tokat ve Yalova'da uygun arsa  bulunamadığı için sosyal konut yapımına başlanamazken Burdur, Giresun, Hakkari, Muş ve Rize'de bu konutlara talep gelmedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz