maritbet girişmaritbet
TOKİ, turizm çalışanlarına konut yapacak

TOKİ, turizm çalışanlarına konut yapacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), turizm sektöründe çalışanlara konut yapacak. Uygun yer bulunması halinde, Belek'te 2 bin, Kundu, Tekirova-Çamyuva ve Göynük-Beldibi turizm bölgelerinde biner olmak üzere toplam 5 bin konut inşa edilecek

 
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), turizm sektöründe çalışanlara konut yapacak. AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak'ın başvurusu üzerine TOKİ, turizm ve konaklama işletmelerinde bordrolu çalışanlar yapacağı konutlar için yer tespiti çalışmalarına başladı. Uygun yer bulunması halinde, Belek'te 2 bin, Kundu, Tekirova-Çamyuva ve Göynük-Beldibi turizm bölgelerinde biner olmak üzere toplam 5 bin konut inşa edilecek. Hazine arazileri üzerine yapılacak konutların, turistik tesislere uzaklığının 10 kilometreyi geçmeyecek şekilde olması gerektiğini belirten Badak, konut projelerinin 2012 ve 2013 yıllarında satışa çıkılmasını istedi.

Badak, Antalya kıyılarında faaliyet gösteren binin üzerindeki turistik tesislerinde 200 bin kişinin istihdam edildiğini, yaklaşık 100 bin personelin de Belek-Kundu-Kemer toplu turizm bölgelerinde çalıştığını belirtti. Özellikle Belek-Kundu-Kemer bölgelerinde yeterli konut bulunmamasından dolayı çalışanların büyük bölümünün 40 ile 70 kilometre mesafedeki mahallelerden turizm tesislerine otobüslerle taşındığına dikkat çeken Badak, "Bu personelin büyük kısmı kiracı olup, iş yerlerine yakın konumda, uygun şartlarda konut sunulursa satın alabilecek düzeyde aylık gelire ve iş devamlılığına sahiptir." dedi.

Badak'ın verdiği bilgilere göre, turistik tesisler personellerini, tek veya çift vardiya dönemlerinde işe başlama saatinden 2 saat önce 40 kişilik otobüslerle tek tek, sokak sokak dolaşarak topluyor. İş çıkışı da ancak 2 saatte evine bırakılabilen personel, iş gününün 4 saatini yolda geçiriyor. Bu durum personelin yorgunluğuna yol açarak iş verimliliğini düşürüyor ve sağlık sorunlarına sebebiyet veriyor. Ayrıca turistik tesisler için yüksek ulaşım maliyeti doğuruyor. Servisler çift vardiya sezonunda sabah 06.00-08.00, öğleden sonra 14.00-18.00, gece 23.00-01.00 saatlerinde Kemer-Tekirova turizm bölgesinden Konyaaltı-Kepez konut bölgesine ve Kemerağzı-Kundu-Belek turizm bölgesinden Muratpaşa-Kepez konut bölgesine çok sayıda otobüsle gerçekleştiriliyor.
  • Etiketler:

Yorum Yaz