maritbet girişmaritbet
TOKİ tam gaz devam

TOKİ tam gaz devam

TOKİ tarafından 3 yıl önce yapımına başlanan 18 bin konutluk Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Donatı Projesi altyapı çalışmaları hız kazandı

Ankara'nın vitrini konumundaki Esenboğa protokol yolunda TOKİ tarafından 3 yıl önce yapımına başlanan 18 bin konutluk Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Donatı Projesi altyapı çalışmaları hız kazandı. Büyükşehir Belediyesince sürdürülen proje kapsamında inşaatı süren 8 bin 300 konutun kuraları çekilerek 2011 yılı içerisinde sahiplerine teslim edileceği belirtildi.
Projeyi yürüten TOKİ ve Ankara Büyüksehir Belediyesi iştiraki TOBAŞ'ın Genel Müdürü Ferhat Ertürk, tüm proje alanının alt yapı ve imar yollarının bitmek üzere olduğunu, yol, köprü ve viyadük ihalelerinin de yapıldığını söyledi. Projenin ikinci etabının, 2 bin 500 konutu dağıttıklarını ifade eden Ertürk, "Şu anda yapılan konutlarda oturan vatandaşlarımız var. Karacaören'de tapu tahsis belgesi olmayan ve en az hakkı olan bu vatandaşlar bile evlerine kavuştu" dedi. İnşaatı devam eden 8 bin 300 konutun tamamının kurasını bu yıl içinde çekeceklerini belirten Ertürk, kura işleminin ardından 4 bin 500 konutun anahtarlarını teslim edeceklerini kaydetti.
Yaklaşık 3 bin 800 konutu da gelecek yıl için planladıklarını anlatan Ertürk, yol, köprü ve viyadük çalışmalarının ise yeni başladığını, yaklaşık 15 ay sonra tamamlanacağını ifade etti. Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesinin yanı sıra Hıdırlıktepe'de de yeni bir proje başlatacaklarını dile getiren Ertürk, proje kapsamında gecekondularda yaşayan hak sahiplerinin tespitinin sürdüğünü belirtti.

  • Etiketler:

Yorum Yaz