maritbet girişmaritbet
TOKİ Manisa Selimşahlar’da kura çekimi yapıldı!

TOKİ Manisa Selimşahlar’da kura çekimi yapıldı!

Manisa’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle ihtiyaç sahibi aileler için yaptırılan 94 konutun sahipleri kurayla belirlendi

 

Manisa'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle ihtiyaç sahibi aileler için yaptırılan 94 konutun sahipleri kurayla belirlendi.

Merkeze bağlı Selimşahlar beldesinde yapılan 94 konut için 27 engelli ve 187 ihtiyaç sahibi müracaat etti. Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen kura çekilişine Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, daire müdürleri ve müracaatta bulunan kişiler katıldı. İlk olarak ev sahibi olacak 17 engelli belirlendi. İlk kurayı da Bakan Yardımcısı Asan çekti. İsmi okunan Gülveren Ofdemez, büyük bir sevinç yaşadı. Asan'ın kutladığı Ofdemez, heyecandan konuşamadı.

Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, yaptığı açıklamada "Sosyal Konut" projesi kapsamında Türkiye genelinde şu ana kadar 40 bin konut planlandığını, 10 bininin ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Projenin devam ettiğini vurgulayarak, "Öncelikli olarak en muhtaçlara, daha sonraki aşamalarda da yine kriterlere göre diğer ihtiyaç sahiplerine konutları teslim ediyoruz. İhtiyaç sahiplerine diğer yardımlarımız da devam ediyor." dedi.

Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi kişiler için 40 bin konut yapmış olacaklarını belirten Asan, "Bunların ödemeleri aylık 130 TL olacak ve 270 ay sürecek. Manisa'da bugün merkezde ikamet eden 94 vatandaşımız da konutuna kavuştu. Bu konutların yanı sıra 150 tane daha yapılması planlandı. Bugün kurada şansı yaver gitmeyenler üzülmesin, inşallah onlar da yeni yaptırdığımız konutlardan ev sahibi olma imkanı bulacak. Kurada çıkan engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerinin hayırlı olmasını ve güle güle oturmalarını diliyorum." diye konuştu.

Vali Daşöz de ev sahibi olan vatandaşları tebrik etti. Daşöz, bu projelerin sınırlı kalmayacağını, önümüzdeki süreçte ihtiyaç sahipleri için çok daha geniş kapsamlı projeler yapılacağını söyledi.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Başkanı Turan, Manisa'daki projeleri inceledi
  • 05.03.2018 11:14

TOKİ Başkanı Turan, Manisa'daki projeleri inceledi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Yunusemre ilçesindek ...

TOKİ'nin Manisa Kırkağaç proje görselleri
  • 31.05.2018 13:10

TOKİ'nin Manisa Kırkağaç proje görselleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Manisa’nın Kırkağaç ...

TOKİ’den Manisa'ya 775 konut!
  • 04.08.2017 11:03

TOKİ’den Manisa'ya 775 konut!

TOKİ tarafından Manisa’nın Yunusemre İlçesi Akgedik Mahallesi’nde inşa edilecek ...

TOKİ'den Manisa'ya 200 konut
  • 11.03.2017 12:53

TOKİ'den Manisa'ya 200 konut

TOKİ tarafından Manisa’nın Gördes İlçesi, Atatürk Mahallesi’nde inşa edilecek 20 ...

TOKİ projeleri, Manisa'nın değerine değer kattı!
  • 21.07.2016 09:39

TOKİ projeleri, Manisa'nın değerine değer kattı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Manisa'da inşa ettiği okul ve konutlar ...

"Kanuni" kırmızı beyaza boyandı, Türk bayrağı işlendi
  • 11.09.2020 10:00

"Kanuni" kırmızı beyaza boyandı, Türk bayrağı işlendi

Türkiye'nin sondaj çalışmaları için satın alınan "Kanuni" isimli sondaj gemisi N ...