maritbet girişmaritbet
TOKİ konutlarına rekor başvuru

TOKİ konutlarına rekor başvuru

TOKİ tarafından alt gelir grubu için yaptırılan konutlara, rekor düzeyde ilgi var. Yaklaşık bir hafta önce başlayan başvurular kapsamında 20 binin üzerinde vatandaşın form aldığı öğrenildi

SİVAS- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından alt gelir grubu için yaptırılan konutlara, rekor düzeyde ilgi var. Yaklaşık bir hafta önce başlayan başvurular kapsamında 20 binin üzerinde vatandaşın form aldığı öğrenildi.

Normal koşullarda bir konut alacak durumu olmayanlara uzun vade ve düşük taksitlerle 'Kira öder gibi ev sahibi olma' fırsatı tanıyan TOKİ konutlarına vatandaş büyük ilgi gösteriyor. TOKİ tarafından Fatih Mahallesi ile Tuzlugöl Mahallesi'nin arasında alt gelir grubu için yaptırılan konutların 468'inin satışa sunulmasının duyurulmasının ardından vatandaşlara yaklaşık bir haftada 20 bin başvuru formu dağıtıldı. Bu tablo Sivas'ta asıl konut ihtiyacının orta ve alt kesimde yoğunlaştığını ortaya koydu.

TOKİ, 65 ve 75 metrekareden oluşan toplam 468 konutu, 180 ay vade ile aylık 256-285 lira arasında değişen fiyatlardan taksitlendirecek. Başvuru formlarını almak için sıra bekleyen vatandaşlar, doldurdukları evrakları 17 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında aynı büroya teslim edecek. 17 Şubat Perşembe gününden önce başvuru formu kabulü yapılmayacak.
 

TOKİ'nin konutlarına başvuracak kişilerin, Türk vatandaşı olmak, Sivas il sınırları içerisinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak veya il nüfusuna kayıtlı olmak, TOKİ'den daha önce konut satın almamış olmak ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak (şehit aileleri, terör malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç), kendisine eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulun olmaması (şehit aileleri, terör malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç), 25 yaş ve üzerinde olması, aylık hane halkı gelirinin en fazla net 2 bin 600 lira olması şartlarını taşıması gerekiyor.

Yapılan konutlardan 17 adet DY tipi blokta brüt 65 metrekare olan 2+1-272 konut, 8 adet B tipi blokta ise brüt 75, 38 metrekare olan 2+1-196 konut, başvuruda bulunanlar arasında yapılacak olan kura ile sahiplerini bulacak. Yüklenici firma tarafından Haziran ayında TOKİ'ye teslim edilecek konutların sosyal donatıları da olacak. Sosyal donatılar çerçevesinde 1 adet sosyal tesis, 1 adet büfe, 1 adet 24 derslikli ilköğretim okulu inşaatları ile çevre düzenlemesi de konutlarla birlikte yapılarak hizmete sunulacak. 1+1 fakir konutları ise Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı olan vatandaşlara verilecek.

  • Etiketler:

Yorum Yaz