maritbet girişmaritbet
TOKİ Kirşehir Ahi Evran Üniversitesine birim binaları yaptıracak

TOKİ Kirşehir Ahi Evran Üniversitesine birim binaları yaptıracak

Ahi Evran Üniversitesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol gereği iki farklı etap halinde birim binaları inşa edilecek

Ahi Evran Üniversitesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol gereği iki farklı etap halinde yapılması planlanan birim binalarından ilk etapta tamamlanacak olan binaların yapımına eylül ayında başlanmıştı. Protokolün 1. etabı kapsamında inşaatı devam eden binaların en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması amacıyla çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında; rektörlük binası, Yabancı Diller Yüksekokulu binası ve stadyum inşaatları devam ediyor. Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi'nde devam eden rektörlük binası tamamlandığında, 6 salon ve toplam 185 ofise sahip olacak. 9 bin 756 metrekare inşaat alanına sahip olan rektörlük binası, 2 bin 372 metrekare zemin oturum alanında bodrum, zemin ve 3 normal kat üzerine inşa ediliyor.  Yabancı Diller Yüksekokulu binasında da çalışmalar hızla sürüyor. 37 derslik, 11 laboratuvar, 6 cep sınıfı ve 3 amfisi bulunan bina tamamlandığında 13 bin 802 metrekarelik alana sahip olacak. Ayrıca öğretim elemanları ve idari personel için de 51 ofis ve 2 toplantı odası yer alacak.

Stadyum da yapılacak

İnşaatına 1. etap kapsamında başlanan ve 2. etapta tamamlanacak olan stadyum ise tamamlandığında toplamda 39 bin 734 metrekare alana sahip olacak. FİFA standartlarına uygun olarak yapılan stadyumda olimpik atletizm pisti, gülle atma, uzun ve üç adım atlama, sırıkla yüksek atlama ve kum havuzu alanları yer alacak. Tartan pist ve sentetik futbol sahası çimi yapılacak olan stadyuma 4.8 metre yüksekliğinde 8.86 metre genişlikte LED ekran yerleştirilecek. Stadyuma 2. etap kapsamında üstü kapalı maraton tribünü yapılacak.  
 
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, inşaatı devam eden idari ve eğitim binalarını ivedilikle tamamlayarak hizmete açmayı hedeflediklerini ifade etti. Öğrenciler ve öğretim elemanları için nitelikli eğitim olanakları ve sağlıklı bir sosyal çevre oluşturma gayreti içerisinde titizlikle çalıştıklarını belirten Rektör Saylam, bu nedenle kullanışlı ve modern binalardan oluşan bir yerleşke oluşturma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Spora ve sporcuya her zaman destek verdiklerini ve bu nedenle inşaatı devam eden stadyumu ve diğer spor birimlerini çok önemsediklerini belirten Rektör Saylam, bu yapılar tamamlandığında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ile sporla uğraşan üniversitenin diğer öğrencileri ve personeline de geniş imkanlar sağlanacağını belirtti.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Kırşehir projesinin görselleri
  • 26.07.2018 16:23

TOKİ Kırşehir projesinin görselleri

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesi’nd ...

TOKİ'nin Kırşehir'deki tarımköy konutlarının görselleri!
  • 24.08.2017 10:30

TOKİ'nin Kırşehir'deki tarımköy konutlarının görselleri!

TOKİ tarafından Kırşehir’in Boztepe İlçesi, Bağbaşı Mahallesi’nde inşa edilecek ...

TOKİ’den Kırşehir'e 224 konut
  • 12.07.2017 14:40

TOKİ’den Kırşehir'e 224 konut

TOKİ tarafından Kırşehir’in Kaman İlçesi, Sarıuşağı Mahallesi’nde inşa edilecek ...

TOKİ Kırşehir'e 141 konut yapıyor
  • 10.07.2017 15:23

TOKİ Kırşehir'e 141 konut yapıyor

TOKİ tarafından Kırşehir’in Akpınar İlçesi’nde inşa edilecek 141 konutun ihalesi ...

TOKİ'nin Kırşehir'de inşa ettiği projelerden kareler!
  • 20.07.2016 17:41

TOKİ'nin Kırşehir'de inşa ettiği projelerden kareler!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kırşehir'de hastane, okul ve konutlar inşa ...

Taksilerin fiyat güncelleme kuyruğu kilometreleri buldu!
  • 02.01.2021 09:46

Taksilerin fiyat güncelleme kuyruğu kilometreleri buldu!

Taksiciler, taksimetrelerin güncellendiği Yenikapı’daki etkinlik alanına akın et ...