maritbet girişmaritbet
TOKİ Kayseri Melikgazi'de kuralar çekildi

TOKİ Kayseri Melikgazi'de kuralar çekildi

TOKİ'nin başlattığı 'Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut Projesi' kapsamında, Melikgazi Mimarsinan Mahallesi'nde yapılacak konutlar için kuralar çekildi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 100 bin sosyal konut projesinin kura takviminin belli olmasının ardından başvuru sahipleri heyecanlı bekleyiş içine girmişti. Kayseri'de 2+1 ve 3+1 konutlar için yapılan çekilişte hak sahipleri belirlendi. Kurada adı çıkanlar büyük sevinç yaşadı. Oğlu İmdat Polat'a ev çıktığı için sevinen Cengiz Polat ise "56 yaşındayım. Yıllardır kirada oturdum. Bir dikili ağacım yok. Çıkmayacak, diye çok korkmuştum. Çocuğum engelli. Acaba ben ölünce dışarıda kalır mı, diye düşünüyordum. Artık bir evi var" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı TOKİ tarafından yürütülen 'Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut Projesi' kapsamında, Melikgazi ilçesi Mimarsinan Mahallesi'nde yapılacak 700 konut için 17 bin 835 kişi başvurdu. Konutların hak sahiplerinin belirlenmesi için Kadir Has Kongre Merkezi'nde kura çekimi yapıldı.

Kayseri 1'inci Noterliği huzurundaki kura çekiminde; 210 adet 2+1, 490 adet 3+1 konutun hak sahipleri belirlendi. Kurada ev sahibi olanlar, büyük sevinç yaşadı. 2+1 daire almaya hak kazanan ve 20 senedir kirada oturan Rıza Başkurt, çok mutlu olduğunu ve artık kendisine ait ev olacağını söyledi.

Oğlu İmdat Polat'a ev çıktığı için sevinen Cengiz Polat ise "56 yaşındayım. Yıllardır kirada oturdum. Bir dikili ağacım yok. Çıkmayacak, diye çok korkmuştum. Çocuğum engelli. Acaba ben ölünce dışarıda kalır mı, diye düşünüyordum. Artık bir evi var" dedi.

Anne Ayşe Polat ise oğluna ev çıktığı için mutlu olduğunu belirterek, gözyaşı döktü.

KAYSERİ MELİKGAZİ 2+1 DAİRE KURA SONUÇLARI

KAYSERİ MELİKGAZİ 3+1 DAİRE KURA SONUÇLARI

  • Etiketler:

Yorum Yaz