maritbet girişmaritbet
TOKİ, Kayaşehir konutları için talep toplama tarihleri!

TOKİ, Kayaşehir konutları için talep toplama tarihleri!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kayaşehir’de inşası süren projeyi yerinde inceleyerek, açıklamalarda bulundu.

Kayaşehir bölgesinde yeni bir sosyal konut satışına çıktıklarını anlatan Turan, “Kayaşehir'de yapımı süren 605 konut için 2 Nisan ile 11 Nisan arasında talep toplayacağız. Vatandaşlarımız ilgili bankalara müracaat ederek istediği daire tipine 5 bin lira peşinat bedeli yatırarak kuraya katılacaklar. İnşallah 25 Nisan'da da kurasını çekip hak sahibi vatandaşları belirleyeceğiz.” bilgisini verdi.

Sosyal satışı yapılan konutların orta gelir grubuna hitap ettiğini belirten Turan, konutların yatay mimari ile inşa edildiğini söyledi.

"Konutlar 160 bin liradan başlıyor”

Projede yer alan 400'ün üzerinde konutun bir mahalle konseptiyle tasarlandığını ifade eden Turan, projede çarşı, spor alanları, mescit ve okul gibi yapıların da yer aldığını kaydetti.
Turan, şunları söyledi:

"Umudumuz yıl sonuna kadar bu konutları teslim etme, hatta dokuzuncu onuncu aylarda teslim etmek. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Burada konutlar 160 bin liradan başlıyor, 4+1 daireler de 600 bin lira civarında. Yüzde 25 ve yüzde 40 peşinatla alınıyor konutlar. 120 Aya kadar da vadelendirmiş oluyoruz. Dediğim gibi vatandaşlarımız için ulaşılabilir konutlardır. 1+1 daire için 667 liradan başlıyor taksitler, 2+1 daireler için bin- bin 200 lira olan yerler var… Vatandaşlarımız gelip numune daireleri de gezerek bizden bilgi alabilecekler."

"Konut sahibi olmama şartı var"

TOKİ'nin bütün sosyal konut başvuru şartlarının bu projede de geçerli olduğunu anlatan Turan, "Burası bir sosyal konut projesidir ama orta gelir grubuna hitap eder. Yani vatandaşlarımıza tabii ki taksitleri biraz daha yüksek gelir. Ancak yine de bu konutlara sahip olmanın şartı da 18 yaşını doldurmuş olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, daha önce TOKİ'den hiç konut sahibi olmamak şartımız var. Konut sahibi olmama şartı var. Konutlar için kura çekildiğinde de 2 yıl bu konutları satamazlar. Çünkü bizim önceliğimiz konutu alıp kullanacak vatandaşlarımız, yani onu alıp ondan kar edecek vatandaşlar değil ilk kitlemiz." ifadelerini kullandı.

Turan, kura öncesi yatırılan 5 bin lira bedeli 2 Mayıs'ta geri alacağını da kaydetti. 

"Tuzla'da vatandaşlarımıza sosyal konut üretimi yapacağız"

Turan, TOKİ'nin konut üretmeye devam ettiğini belirterek, “Bundan 4-5 ay önce bin 800 daire civarı sosyal konut inşa ettik. Dediğim gibi Kayabaşı bölgesi artık orta gelir grubuna hitap eden bir yer. Tabii İstanbul'da vatandaşlarımız en çok alt gelir grubuna ait daire beklentisi var. Şimdi Silivri'de bin 400'e yakın konutumuzun 28 Mart itibarıyla ihalesini yapmış olacağız. Sekiz ve dokuzuncu aylarda inşallah Silivri bölgesinde de dar gelirli vatandaşlarımız için inşa edilen bin 400 konutun kurasını çekmiş olacağız.” diye konuştu.

Anadolu yakasında Tuzla'da bir planlama çalışması yaptıklarını söyleyen Turan, "Tuzla'da vatandaşlarımıza sosyal konut üretimi yapacağız." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Kayaşehir’de 605 daireyi kurayla satacak
  • 19.03.2018 16:45

TOKİ Kayaşehir’de 605 daireyi kurayla satacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kayaşehir’de ...

TOKİ Kayaşehir projesi havadan görüntülendi!
  • 19.03.2018 10:55

TOKİ Kayaşehir projesi havadan görüntülendi!

TOKİ İstanbul Kayaşehir’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile orta gelirli vat ...

TOKİ Kayaşehir'de inşa ettiği 605 konutu kura ile satıyor!
  • 19.03.2018 10:35

TOKİ Kayaşehir'de inşa ettiği 605 konutu kura ile satıyor!

TOKİ'nin İstanbul Kayaşehir'de inşa ettiği 605 konutu kura yöntemiyle satışa sun ...

TOKİ Başkanı Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşüm Toplantısı'nda!
  • 01.12.2017 15:27

TOKİ Başkanı Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşüm Toplantısı'nda!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşü ...

TOKİ Kayaşehir projesinin tanıtım filmi yayında!
  • 24.08.2017 10:22

TOKİ Kayaşehir projesinin tanıtım filmi yayında!

TOKİ'nin İstanbul'da 2017 yılı kapsamında satışa açtığı Kayaşehir'deki 1.892 dai ...

TOKİ Kayaşehir kura çekiminde kriz çıktı!
  • 06.05.2015 15:07

TOKİ Kayaşehir kura çekiminde kriz çıktı!

TOKİ'nin Kayaşehir alt gelir grubu kapsamında satışa sunduğu dairelerin kura çek ...