maritbet girişmaritbet
TOKİ Karaman Piri Reis Vadisi gurbetçilerden yoğun ilgi gördü!

TOKİ Karaman Piri Reis Vadisi gurbetçilerden yoğun ilgi gördü!

TOKİ’nin Karaman’da yapacağı "Piri Reis Vadisi Projesi" için Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin ilgisinin büyük olduğu bildirildi. Projeye başvurular 15 Şubat’a sona eriyor

 

TOKİ'nin Karaman'da yapacağı "Piri Reis Vadisi Projesi" için Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin ilgisinin büyük olduğu bildirildi. Projeye başvurular 15 Şubat'a sona eriyor.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, yaptığı açıklamada, Avrupa'da yaşayan Karamanlıların konutlar için yoğun bir talebi olduğunu belirtti. Bunun için TOKİ ve Halk Bankası yetkilileri ile görüşüp başvuru süresinin uzatılmasını talep ettiklerini ifade eden Başkan Uğurlu, şunları kaydetti: "TOKİ'nin Piri Reis Vadisi projesinin 1. etabının ihalesinin yapılabilmesi için istenen talep 100'dü. Fakat vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine başvuru sayısı 300'e yaklaştı. Çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşayan Karamanlı hemşehrilerimizin de projeye ilgisi çok büyük. Projeyi tanıtmak için yaptığımız yurt dışı gezilerinde hemşehrilerimizin başvuruda yaşayacakları sıkıntılara çözüm bulma sözü vermiştim. Fakat birçok hemşehrimiz, Halk Bankası'nın yurt dışında temsilciliği olmadığı için başvurularını gerçekleştiremedi. Bizden sürenin uzatılmasını istediler. Biz de gerekli girişimleri yaptık. Süre 15 Şubat tarihine kadar uzatıldı. Geçen hafta Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nden 6 kişilik bir heyet Karaman'daydı. Bu arkadaşlarla konuyu görüştük. Şimdi bu yetkililer Karamanlıların yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkelerine giderek talepleri orada kabul edecekler."

Talep kabullerinin 15 Şubat tarihinden sonra da devam edeceğini fakat bu taleplerin projenin 2. etabı için geçerli olacağını sözlerine ekleyen Başkan Uğurlu, "Sürenin uzatılmasında bununda rolü büyük. Çünkü TOKİ, 31 Aralık'tan sonra yapılan talepleri 2. etap için değerlendirecekti. Yurt dışındaki vatandaşlarımızda 1. etaptan yararlanmak için ricada bulundular. Karaman'da yaşayan vatandaşlarımız yine başvurularını Halk Bankası'nın Sanayi şubesine yapabilecekler" dedi.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Piri Reis Vadisi projesini Kamil Uğurlu anlatıyor!
  • 11.12.2012 17:22

Piri Reis Vadisi projesini Kamil Uğurlu anlatıyor!

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan P ...

TOKİ Karaman Piri Reis Vadisi gurbetçilerden yoğun ilgi gördü!
  • 16.01.2013 09:51

TOKİ Karaman Piri Reis Vadisi gurbetçilerden yoğun ilgi gördü!

TOKİ’nin Karaman’da yapacağı "Piri Reis Vadisi Projesi" için Avrupa’da yaşayan g ...