maritbet girişmaritbet
TOKİ kalitede referans kuruluş olmayı hedefliyor

TOKİ kalitede referans kuruluş olmayı hedefliyor

Ergün Turan, yakın bir gelecekte TOKİ'nin sektör içinde malzeme ve işçiliğindeki kalitesiyle referans bir kuruluş olacağına inandıklarını söyledi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, idarenin "2023'te 1 milyon 200 bin konut" hedefi doğrultusunda Türkiye'nin dört bir yanında konut üretimlerine aralıksız devam ettiğini belirtti.

TOKİ'nin, konutların niteliklerine dönük "mutlak kalite" prensibiyle proje, inşaat, işletme süreçlerindeki standartlarını yenilediğine ve kalite çalışmalarına hız verdiğine dikkati çeken Ergün Turan, idarenin Türkiye'nin hemen her şehrinde binlerce konut ve sosyal yaşam donatı inşa ettiğini anlattı. 

Turan, TOKİ'nin 2014 yılında yenilediği üretim disiplinlerini esas alarak, şehirlere değer katan, yerel dokuyu ve yatay mimari yapılanmayı gözeten konut üretimlerinde "mutlak kalite" hedefiyle yeni bir safhaya geçtiğini ifade etti.

İdarenin son 2 yılda planlama, mimari ve özellikle kalite süreçlerinde yaptığı düzenleme ve yeniliklerin, müteahhitten müşavire, mimardan mühendise, malzeme üreticisinden işçiye, tüm paydaşlarınca benimsendiğini belirten Ergün Turan, "Yapı sektöründeki tüm paydaşlarımız, yüksek kaliteli üretim malzemeleri ile idaremizle iş birliğine giriyor. 'Mutlak kalite' hedefi doğrultusunda gösterdiğimiz çabaya, toplumsal beklenti ve duyarlılıklara saygılı şehirler inşa etme kararlılığımıza katkı sağlamaları bizleri memnun ediyor." diye konuştu.

Yılların tecrübesiyle kalitede farklı bir safhaya geçildi

TOKİ Başkanı Turan, idarenin her dönemde sağlam yapılar inşa eden, önemli çalışmalarla büyük bir ihtiyaca yanıt veren bir kuruluş olduğunu belirterek, yıllar içinde oluşan büyük bir tecrübeyle bugün kalitede farklı bir safhayı tamamlamakta olduğuna dikkati çekti.

Turan, bu birikimle gelinen aşamada, TOKİ'nin sektörde kalite ile referans kuruluş olması için çalıştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: 
"Yakın bir gelecekte TOKİ'nin sektör içinde hem malzemede hem de işçiliğindeki kalitesiyle referans bir kuruluş olacağına inanıyoruz, bu hedefle çalışıyoruz. İdaremizi, bilhassa malzeme ve işçilik alanında hizmet veren firmaların diğer projelerinde referans gösterecekleri bir noktaya taşıyoruz. TOKİ projelerinde yer almış firmaların, bize sundukları ürün ve üretimlerini diğer projelerinde örnek ve referans göstermeleri, idaremizin önemli bir başarısı olacaktır. TOKİ, yapı ve üretim malzemelerinin yanı sıra mimari, mühendislik ve uygulama disiplinleriyle de örnek kuruluş olacak, gayretimiz bunun içindir."

"Kalite kadim bir arayıştır"

İyi niyetli bir yaklaşımla, "daha kalitelisini yapacağız" demekte hiçbir beis olmadığını söyleyen Ergün Turan, daha iyisine, daha kalitelisine ulaşma isteğinin, insanoğlu için kadim bir arayış olduğunu vurguladı.
İnsanın var olduğu günden bu yana zihin gücünü, enerjisini daha ilerisi, daha iyisi ve kalitelisi için harcadığına dikkati çeken Turan, şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Ekonomik ve sosyal gelişimle üretim kabiliyetlerimizin gelişmesi ve insanlarımızın beklentilerinin artması doğal bir süreçtir, insani bir yaklaşımdır. Elbette dünden daha iyisini, daha kalitelisini isteyeceğiz, teknoloji gelişiyor, beklentiler ve imkanlar farklılaşıyor. Bizden sonraki yıllarda bizim yaptıklarımızdan daha iyisi istenecektir, daha iyisi de elbette yapılacaktır."

Ergün Turan, 2002 yılında Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesi başlatıldığında Türkiye'de milli gelir seviyesinin 2 bin dolar olduğunu, bugün ise 5 katına çıktığını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Dolayısıyla o günün sosyal ve ekonomik ortamı ile bugünün imkan ve kabiliyetleri arasında fark var. Dün bu kadar hızlı ve gelişmiş bir üretim teknolojisi yoktu. Bugün ise sektörde sadece TOKİ olarak biz yılda 50-60 bin konut yapıyoruz. TOKİ, 'acil barınma ihtiyacı'na yanıt vermek üzere, dünün koşullarında görevini yerine getirmiş bir kuruluştur. Kuşkusuz yıllar içinde eksikler oldu ama hangi sektörde olursanız olun, üretimleriniz o günün ekonomik ve sosyal imkan ve kabiliyetleri ile doğru orantılıdır. Herkesten önce bu eksikleri biz idare olarak tespit ettik, giderme, yenileme hamlesi içine girdik."

TOKİ'de yeni bir safhayı hayata geçirdiklerini belirten Başkan Turan, "TOKİ olarak bugün projelerimizi gerek vizyon, gerek teknoloji ve finans kabiliyetimizde ulaştığımız ileri seviye ile bir kentsel tasarım ölçeğinde şekillendiriyoruz, sosyoekonomik yapı, tarihi ve kültürel zemin ile mimari ve mühendisliği buluşturduğumuz, şehirlerin 'ortak aklı' ile yürüdüğümüz güçlü ve verimli bir seviyeye ulaşmanın memnuniyetini taşıyoruz." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

 Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı
  • 13.02.2024 15:27

Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de yıkılan r ...

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak
  • 22.12.2023 18:51

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 d ...