maritbet girişmaritbet
TOKİ İzmir' de 400 yataklı hastane inşa edecek!

TOKİ İzmir' de 400 yataklı hastane inşa edecek!

TOKİ'nin Çiğli'de yapacağı 400 yataklı hastaneden Kuzey Ege'de yaşayan yaklaşık 1 milyon kişi yararlanacak.

Bakırçay Havzası'nda yaşayan ve Çiğli'ye yapılacak 400 yataklı bölge hastanesinden faydalanacak olan yaklaşık 1 milyon kişinin gözü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'da. Bölge sakinleri, yaklaşık 80 milyon liraya mal olacak ve projeleri 1 hafta içinde Sağlık Bakanlığı tarafından TOKİ'ye gönderilecek hastanenin bir an önce ihale edilmesini istedi. Tam teşeküllü sağlık hizmeti alabilmek için kent merkezindeki hastanelere gelmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, Bayraktar'dan işi çabuklaştırmasını istedi.

Bakırçay halkının isteğine duyarsız kalamayacaklarını belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise, "Projesi henüz bize ulaşmadı. Projesi gelsin, hemen ihale eder süreci başlatırız" diye konuştu. Çiğli'deki Ata Sanayi'nin yan kısmında bulunan İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Donatım Birimi'nin bulunduğu 74 dönümlük alana kurulacak hastane, 23 bloktan oluşacak. Çiğli'den Çanakkale'ye kadar tüm Kuzey Ege'ye hizmet edecek olan hastanede 16 ameliyathane bulunacak.

GÖZLER TOKİ'DE

Bakırçay Havzası'na Çiğli'de dahil olmak üzere Karşıyaka Devlet Hastanesi ile hizmet etmeye çalışan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, yaklaşık 3 yıl önce bünyesindeki Donatım Birimi'nin bulunduğu alana 400 yataklı bölge hastanesi yapma kararı aldı. Ancak projeleri hazırlanan hastanenin yapımına bir türlü başlanamadı. Hastanenin, birkaç kez güncellenen ve son şekli verilen projesi, geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. Sağlık Bakanlığı tarafından incelenen projenin, bir hafta içinde de TOKİ'ye gönderileceği ve ihale edilmesinin isteneceği kaydedildi.
 

Yıllardır tam teşeküllü hastaneye sahip olmamaları ve fiziki imkansızlıkları nedeniyle Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne gidemeyip kent merkezine ve üniversite hastanelerine gelmek zorunda kalan Bakırçay sakinleri, TOKİ'den gelecek ihale müjdesini bekliyor. Hastanenin yapılması durumunda sağlık hizmeti güvencesine kavuşacak olan vatandaşlar, daha fazla beklemek istemediklerini ifade ettiler.

ŞİFA MERKEZİ

Sağlık Bakanlığı'nın 2010 yatırım programına giren Çiğli Bölge Hastanesi, bakanlığın TOKİ ile imzaladığı protokol doğrultusunda TOKİ kaynaklarıyla inşa edilecek. Yaklaşık 80 milyon liraya mal olacak hastane 74 dönümlük alana kurulacak. 23 bloktan oluşacak hastanenin oturduğu alan 18 bin 600 metrekare, kapalı alanı ise 70 bin metrekare olacak. 16 ameliyathaneye sahip hastanenin 112 polikliniği, 94 yoğun bakım yatağı, 16 diyaliz ünitesi bulunacak. Ayrıca hastane, 440 araçlık bir otoparka sahip olacak.

Çiğli Bölge Hastanesi bünyesinde bulunacak yanık tedavi merkezi, önemli bir ihtiyacı da karşılayacak. Başta bölgede bulunan sanayi işletmelerindeki yanık vakaları olmak üzere bu konuda tüm İzmir'e hizmet verecek olan merkez, tam donanımlı olarak faaliyete geçirilecek. İzmir'de yanık tedavi merkezi bulunmaması, özellikle bu tür yaralanmalarda sıkıntı yaşanmasına neden oluyor, devlet hastaneleri bu tip hastaları üniversite hastanelerine sevk etmek durumunda kalıyor.

Modern mimariye sahip olacak hastanenin çok önemli olduğunu belirten İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Bölge hastanesi, İzmir'in en kapsamlı hastanelerinden biri olacak. Sunacağı üst düzey sağlık hizmeti ile aranılan bir şifa merkezi haline gelecek" şeklinde konuştu.

"Mağdur etmeyeceğiz"

Çiğli Bölge Hastanesi'nin projesinin henüz ellerine ulaşmadığını ifade eden TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Projesi Sağlık Bakanlığı tarafından bize gönderildikten sonra hemen ihale sürecini başlatırız. İşi geciktirmeyiz. Zaten Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız protokol doğrultusunda ülkenin dörtbir tarafında hastane inşaatları yapıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız Tire Devlet Hastanesi'ni de tamamlamak üzereyiz. Çiğli Bölge Hastanesi'ni de en kısa zamanda bitirir ve bölge halkını mağdur etmeyiz."

Bir hafta içinde gönderilecek

Çanakkale ve Balıkesir'den İzmir'deki hastanelere gelen vatandaşların ulaşım için bu güzergahı kullandıklarını, ancak beklentilerine uygun hastane bulamadıkları için mağdur olduklarını belirten İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, şöyle konuştu: "Aliağa, Bergama gibi Bakırçay'da bulunan ilçelerimizin yanı sıra Çanakkale ve Balıkesir'den gelen vatandaşlarımız, kentin kuzeyinde isteklerine yanıt verecek bir hastane olmadığı için kent içindeki hasktanelere gelmek durumunda kalıyorlar. Ancak Çiğli'de böyle kapsamlı bir hastane olması, bu vatandaşlarımızın çilesine de son verecek. Bir hafta içinde hastanenin projesi, TOKİ Başkanlığı'na gönderilecek."

Yeni Asır

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ İzmir' de 400 yataklı hastane inşa edecek!
  • 27.07.2010 10:39

TOKİ İzmir' de 400 yataklı hastane inşa edecek!

TOKİ'nin Çiğli'de yapacağı 400 yataklı hastaneden Kuzey Ege'de yaşayan yaklaşık ...