maritbet girişmaritbet
TOKİ, Ayvacık'ta emeklilere 232 konut yapıyor

TOKİ, Ayvacık'ta emeklilere 232 konut yapıyor

Çanakkale - Ayvacık'ta 3. etap toplu konutların Emeklilere özel olarak geliştirilen Ayvacık TOKİ Evleri başvuruları 27 Haziran itibariyle başladı.

TOKİ, Çanakkale Ayvacık'ta 'Emekli Grubu Konut Projesi' adı altında yapacağı binalar için 500 TL başvuru bedeli alıyor. Vatandaşlar son başvurularını 29 Temmuz 2016'ya kadar yapabilecekler.

TOKİ'nin yapacağı binalarla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, "Ayvacık Belediyesi olarak vatandaşlarımıza sağlıklı yaşam merkezleri, konutlar oluşturmak adına 2004 yılında başladığımız TOKİ uygulamasının 3. Etabına başlamış bulunmaktayız. İlçemizde evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapacak olan bu projede emeği olan, projenin hazırlanmasında Ankara'da bize desteklerini esirgemeyen bizim hep yanımızda olan, Ak Parti Gurup Başkan Vekilimiz Bülent Turan beye, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider beye, şahsım ve Ayvacık halkı adına ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum''dedi.

232 konut inşaatının çalışmaları için düğmeye bastıklarını belirten Başkan Şahin, " İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Hamdibey Mahallesinde 232 konut daha yükselmeye başlayacak. Bu bölgede yapılacak yaşam alanları için yaklaşık 4 ay önce ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızdan ön talepler aldık. TOKİ'nin yapacağı 'Emekli Grubu Konut Projesi'ne halkımızdan yoğun talepler geldi. Daha önceden belediyemize gelip bize başvuru yapan vatandaşlarımız bu proje ile ilgili bilgi alıp, yapması gereken resmi işlemler hakkında belediye başkanlığımızdan bilgi alabilirler. Vatandaşlarımız Ziraat Bankasına Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından belirtilen 500TL başvuru bedelini ödemeleri gerekiyor. Yapılan başvurunun sonunda TOKİ idaresi 9 Ağustos 2016 günü yapılan başvuralar üzerinden hak sahiplerine çekiliş yapacak ve yapılan başvuru sayısına göre üçüncü etap toplu konutların yapım süreci hızlanacak. Üretilen bu toplu konut projeleriyle ilçemizin konut açığı her geçen gün azalacak. Ayvacık'ın sürekli artan bir nüfusu var. Bakın ilçemizde genç nüfusumuzun da arttığını görüyorum. Çünkü gençlerimizde ilçe dışına gitmekten vazgeçer hale geldiler. Ayvacık Belediyesi olarak zaman içinde geliştirdiğimiz birçok projeyi hayata geçirdik. Buda zaman içinde ilçemiz daha da büyüyecek ve gelişecek, iş imkanları da artacak. Bunun içinde şehrimizde yeni yeni yaşam alanları yapmak zorundayız. 2004 yılında belediye başkanı seçildikten sonra ilçenin birçok sorunları vardı. Bunları tek tek hallettik, tabii iktidarın gücünü arkamıza alarak. Bakın eskiden göç veren bir ilçe vardı, bugün ise göç alan yer konumuna geldik. Belediye olarak tabii konut açığını kapatma adına TOKİ ile görüşmelerimiz oldu. İlçemizde yaşayan Emekli ve çalışanlara yönelik toplu konutlar için 900 kişiden belediyemize ön talepte bulunuldu. Belediyemizin uzun çabaları neticesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yapılacak yeni yerleşim yeri için 'Emekli Grubu Konut Projesi' adı altındaki bu projeyi hayata geçirdi. Bizde belediye olarak Hamdibey Mahallesinde yeni yerleşim alanları açtık. Bu bölgede 232 adet toplu konut yapılacak" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, Ayvacık'ta emeklilere 232 konut yapıyor
  • 30.06.2016 13:46

TOKİ, Ayvacık'ta emeklilere 232 konut yapıyor

Çanakkale - Ayvacık'ta 3. etap toplu konutların Emeklilere özel olarak geliştiri ...