maritbet girişmaritbet
TOKİ 'Akıllı Şehir Fuarı'nda!

TOKİ 'Akıllı Şehir Fuarı'nda!

TOKİ 1-3 Haziran tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek Smart City Expo İstanbul fuarında bulunacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 1-3 Haziran tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek Smart City Expo İstanbul (İstanbul Akıllı Şehir Kongre ve Fuarı) fuarında yer alacak. 

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, yaklaşık 13 yılda 720 bin sosyal konut ve 8 bini aşkın sosyal donatı rakamına ulaşan ve topluma "iyilik üreten" bir idare olarak, "akıllı kent" kavramında önemli bir tarafı temsil ettiklerini vurguladı. 

Bu açıdan konutların, akıllı şehirlerin de temel unsuru olduğunu aktaran Turan, "Akıllı konutlar ancak akıllı şehirlerle bütünleşirse, hayatı kolaylaştırır; daha tasarruflu, konforlu, güvenli ve çeşitli ihtiyaçlara cevap verebilen bir anlam ve işlerlik kazanır." açıklamasında bulundu.

Turan, çadırlardan akıllı evlerin, obalardan akıllı şehirlerin konuşulmasının, teknolojinin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Akıllı şehir, yaşamı her alanda kolaylaştıran verimliliği yüksek bir şehir modelini aklımıza getirirken, teknik bir süreçle birlikte toplumsal ve kültürel bir dönüşümü de ifade etmektedir." dedi.

Konut anlayışında, insanların yaşam alanı olarak kullandığı, bireylerin yaşamsal ihtiyaçlarını giderdikleri, sosyal ilişkilere girdikleri temel bir yaşam sürecini oluşturan mekânları ön plana aldıklarını dile getiren Turan, "TOKİ olarak, toplumumuzda dayanışma kültürünü esas alan, farklı gelir gruplarının aynı semtte buluşabildiği; semt sakinlerinin ve esnafın iç içe olduğu, 'mahalle kültürü' kavramında vücut bulan kentsel alanlara önem ve öncelik veriyoruz. İdare olarak da hizmet verdiğimiz kesimlerin alım gücünü etkilemeyecek derecede teknolojik imkânlardan faydalanarak, insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek değerlere önem ve öncelik veriyoruz." bilgisini verdi.

"TOKİ, akıllı şehirleri önemsiyor"

Akıllı şehirleri ve akıllı konutları idare olarak önemsediklerine dikkati çeken Turan, "Sosyal konut üreten bir kuruluş olarak, akıllı şehirlerin ve akıllı konutların önümüzdeki zaman diliminde daha çok konuşulacağını, hayatımıza daha çok gireceğini ve sektörün de buna göre kendi tasarımını revize edeceğini biliyor ve önemsiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ailenin yaşam kalitesi açısından konutun asgari niteliklere ve yeterliliklere sahip olması gerektiğini belirten Turan, "Konut; eğitim, güvenlik, sağlık, çalışma hayatı, sosyal yaşam, sosyal ilişkiler gibi diğer yaşam boyutlarını da doğrudan etkilemektedir. Şehirler; insanların, çocukların ve genç nesillerin gelecek tasavvurunu belirler. Çocuklarımıza ve gelecek nesillere yaşanabilir, sağlıklı kentler ve konutlar bırakmak için daha büyük çaba sarf etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Kongrelerin, fuarların ve toplantıların daha iyisini yapmak için kendilerine yardımcı olacağını ve bu sektörde görev alanları da buna zorlayacağını vurgulayan Turan, "Uzmanların ve farklı ülkelerden gelen katılımcıların, teknolojinin getirdiği yeni fırsatlardan söz ederek şehirlere ve şehirlerde yaşayan insanlara yeni umut ve heyecanlar getirmesini dilerim." yorumunu yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ 'Akıllı Şehir Fuarı'nda!
  • 30.05.2016 13:59

TOKİ 'Akıllı Şehir Fuarı'nda!

TOKİ 1-3 Haziran tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenece ...