maritbet girişmaritbet
TOKİ Adana Yüreğir'de konut seçim dönemi bugün başlıyor!

TOKİ Adana Yüreğir'de konut seçim dönemi bugün başlıyor!

TOKİ tarafından inşa ettirilen, Adana Yüreğir Aksantaş Gecekondu Dönüşüm Projesi kapsamında toplam 15 hak sahibinin kuraları 08.06.2012 tarihinde Adana 8.Noteri ile çekildi

 

Adana - Yüreğir Toplu Konut Uygulaması
 
TOKİ tarafından inşa ettirilen, Adana Yüreğir Aksantaş Gecekondu Dönüşüm Projesi kapsamında toplam 15 hak sahibinin kuraları 08.06.2012 tarihinde Adana 8.Noteri ile çekildi. Çekilen Kura sonucu belirlenen Haksahipliği ve konut Kurası sonucu;
 
Hak sahipliği kıymet taktir bedeli konut bedelinin % 10' un altında kalan haksahiplerinin, konut bedelinin % 10'a tamamlaması şartı ve suretiyle sözleşmelerinin yapılması. Hak sahipliği kıymet taktir bedeli, konut bedelinin %10' unun üzerinde olan hak sahipleri için kıymet taktir bedelinin peşinata sayılmak suretiyle; 06 – 24 Ağustos 2012 tarihleri arasında sözleşme imzalanacaktır. ( Sözleşmeler MMA, ÜFE ve TEFE oranlarından en düşüğüne göre )
 
FG tipi konutlar 84,63 m2 olup; net 72,58 m2'dir. 06.06.2008 tarih ve 26898 (mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5766 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanunun 10. Maddesinin (g) bendi ile 488 sayılı Damga Vergisi Kanununa eklenen hüküm gereğince “Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca satışı yapılan ve net alanı 80 m2'yi geçmeyen konutlara ilişkin olarak İdare ile alıcı arasında imzalanan satış sözleşmeleri ve bu satışa ilişkin kağıtlar” istisna edilmiştir. Bu doğrultuda, projedeki FG tip konutlar damga vergisinden istisna olacak.
 
Konutların teslimli olması nedeniyle % 1 KDV tutarı sözleşme sırasında alınacak.
 
Hak sahipliği kıymet taktir bedeli toplam konut bedelinden fazla olan hak sahiplerine, aradaki fark yapılan protokol gereği Belediyece ödenecek.
 
Taksit ödemeleri, konutlar teslimli olduğundan, hak sahiplerinin sözleşme imzalamasını takip eden ay itibariyle başlatılacaktır, vade süresince taksit ve borç bakiyesi her altı ayda bir, Ocak ve Temmuz aylarında, bir önceki altı aylık dönemdeki ÜFE, TÜFE ve Memur Maaş Artış Oranlarından en düşük olanı dikkate alınarak İdarece belirlenen oranda arttırılacaktır. İlk altı aylık dönemsel artış Ocak 2013 tarihinden itibaren başlatılacak.
 
Ayrıca söz konusu konut alıcılarının satın almış oldukları konutlarını sözleşme imzalama tarihinden itibaren 3. şahıslara devredebileceklerdir. Konut alıcılarının yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda; 06 – 24 Ağustos 2012 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası A. Ş. Gazipaşa Bulvarı Şubesine giderek sözleşme imzalamaları gerekmekte.
 
Zeynep Karabağ/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Adana’da hangi kurum için hizmet binası yapacak?
  • 08.07.2014 12:02

TOKİ Adana’da hangi kurum için hizmet binası yapacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Adana Yüreğir’de SGK merkez müdürlüğü hi ...

TOKİ Adana Yüreğir’de 230 konut yaptıracak!
  • 06.05.2013 09:45

TOKİ Adana Yüreğir’de 230 konut yaptıracak!

TOKİ, Adana Yüreğir’de 230 konut, teshin merkezi, trafo ve çevre emniyet sistemi ...

TOKİ Adana Yüreğir'de konut seçim dönemi bugün başlıyor!
  • 06.08.2012 14:00

TOKİ Adana Yüreğir'de konut seçim dönemi bugün başlıyor!

TOKİ tarafından inşa ettirilen, Adana Yüreğir Aksantaş Gecekondu Dönüşüm Projesi ...