maritbet girişmaritbet
Toki, 7 okul yapacak

Toki, 7 okul yapacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Kütahya'nın Simav ilçesinde, 19 Mayıs'ta meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gördüğü için yıkılan 7 ojkulun yerine yenilerini inşa ediyor

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ'nin, depremin hemen ardından 16 derslikli Beyce İlköğretim Okulu, bir eğitim bloku ve 5 atölyeden oluşacak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile 32'şer derslikli Cumhuriyet Lisesi ve Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi inşaatlarına başladığını anımsattı.

24'er derslikli Kız Meslek Lisesi ve Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu ile 16 derslikli Halk Eğitimi Merkezi inşaatlarına kısa sürede başlanacağını belirten Ünal, bu çalışmalarla ilçede eğitim öğretimin aksamayacak olmasından memnuniyet duyduklarını anlattı.

Ünal, TOKİ'nin yeniden yapımına başladığı okulların eski binalarını, can ve mal güvenliği bakımından tehlike oluşturmaması için depremin ardından iş makineleriyle yıktıklarını ifade ederek, yeni binaların 9,0 büyüklüğündeki depreme bile dayanabilecek sağlamlıkta olacağını söyledi.

Bu 7 okula ait binaların 2011-2012 eğitimöğretim yılının ikinci yarıyılı başında hizmete girmesinin planlandığına işaret eden Ünal, şöyle konuştu: "İnşaat çalışmaları bitirilinceye kadar Kız Meslek Lisesi Esenevler Mahallesindeki İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İlköğretim Okulunda, Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi Anadolu Öğretmen Lisesinde, Ticaret Meslek Lisesi Gülizar Eren İlköğretim Okulunda, Beyce İlköğretim Okulu Atatürk İlköğretim Okulunda, Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu ise 4 Eylül İlköğretim Okulunda hizmet verecek. Bunun yanında Öğretmenevi de 4 Eylül İlköğretim Okulunda geçici olarak faaliyet gösterecek.TOKİ'nin deprem sonrası ilçemizde eğitime verdiği destek, 7 okulun inşasıyla sınırlı değil.

928 kalıcı konut yapım çalışmalarının devam ettiği Muradınlar Mahallesi'nde 32'şer derslikli ilköğretim okulu ve lise inşaatlarına başlandı. Ayrıca depremde orta hasar gören Ticaret Meslek Lisesi ve Öğretmenevinin güçlendirme çalışmalarını TOKİ'nin üstlenmiş olması, eğitimle ilgili sorunları kafamızdan atmamıza yardımcı oldu. TOKİ yöneticilerine, Simav halkı adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarım." Ünal, bazı belde ve köylerde az ve orta hasarlı olduğu belirlenen okul binalarının onarımları için Kütahya İl Özel İdaresinden 300 bin lira ödenek gönderildiğini sözlerine ekledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz