maritbet girişmaritbet
Sur'daki terör mağdurları yeni evlerine kavuştu

Sur'daki terör mağdurları yeni evlerine kavuştu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 yıl önce teröristlerin saldırısı sonucu evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için yapılan konutlar teslim ediliyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 yıl önce PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu evlerini kaybeden aileler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ tarafından inşa edilen yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Merkez Sur ilçesinde 2015'te terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu evleri kullanılamaz hale gelen ve mağdur olan aileler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ tarafından merkez Kayapınar ilçesi Üçkuyular Mahallesi ve Çölgüzeli mevkisinde yapılan 5 bin 637 konuttan bin 390'ı tamamlandı.

Çekilen kuraların ardından anahtarlarını teslim alan aileler peyderpey modern konutlarına yerleşmeye başladı.

Üçkuyular Mahallesi'nde yapılan konutlara yerleşenlerden Ramazan Ağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur ilçesi Fatihpaşa Mahallesi'nde oturduklarını, saldırılardan dolayı o dönem evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Sur'da yaşadıkları olayları başka kimsenin yaşamamasını dileyen Ağaç, devletin yardımıyla 3 yıl kirada kaldıklarını, yardımlar sayesinde bugünlere geldiklerini belirtti.

"Evimiz güzel, mutluyuz" 

"Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızdan Allah razı olsun. Şimdi de evimizi teslim ettiler. Bu mutluluğu biz yaşadık inşallah diğer aileler de yaşar. Çocuklarımızın huzuru yerinde. Halen yaşadıklarının etkisindeler. Olaylardan dolayı psikolojileri bozulmuştu. İnşallah o günleri atlatacağız. Sitemiz büyük, evimiz 148 metrekare. Bize yeterli. Evi çok beğendik." ifadelerini kullanan Ağaç, kendileri gibi Sur mağduru 70 ailenin de aynı siteye taşınacağını aktardı.

Sur mağduru ailelerin yavaş yavaş evlerine taşındığını anlatan Ağaç, şöyle devam etti:

"Burası eski evimize göre daha güzel. Sur'daki evimizde çocuk parkı yoktu. Mahalle arasında çocuklar oynuyordu. Burası ise çocuklar için güvenli. Oyun alanları fazla. Yolumuz Allah ve Cumhurbaşkanımızın yoludur. Oyumuz onundur. İnşallah onlarla beraber yola çıkacağız. Bize yardım ettiler. Sağ olsunlar. Onca lider gelip geçti bunun gibisine daha rastlamadık. İnşallah bizim gücümüzle reisimiz bu makamdan hiçbir zaman inmez. Bize bu imkanı sağladılar. Evimiz güzel, mutluyuz. Dilerim diğer aileler de böyle evlere kavuşur."   

"Artık kiradan kurtulduk"

Ağaç'ın babası Ali Ağaç da Sur'da perişan olduklarını, çocuklarıyla zor kurtulduklarını belirterek, evsiz kaldıklarını, çok mağdur olduklarını söyledi. 
Ağaç, "Allah razı olsun, burayı bize verdiler. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızdan Allah razı olsun. Yeni evimizden memnunuz. 15 gün önce taşındık. Daha önce devletin verdiği destekle kirada kalıyorduk. Artık kiradan kurtulduk." dedi.

"Polisler olmasa canımı bile kurtaramazdım"

Anahtarı teslim edilen ve evini görmeye gelen bir çocuk annesi Nilgün Barlı ise Sur mağduru olduğunu, terör olaylarından önce  Fatih Paşa Camisi'nin karşısında 2 katlı bir evde oturduğunu anlatarak, olaylar sırasında yeni evli olduğunu, evini ve tüm eşyalarını kaybettiğini söyledi. 

"Olaylar olduğu zaman canımı zor kurtardım. Polisler olmasa canımı bile kurtaramazdım. Şimdi de yeni evime bakmaya geldim. Taşınacağım. Ev çok güzel. Allah'a şükür, memnunuz. Beklememize değdi. Mutluyuz." diyen Barlı, eski evine göre yeni evinin çok daha güzel olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ECE Türkiye’de yönetim Semet Yolaç Canlıel'e emanet
  • 04.09.2020 15:59

ECE Türkiye’de yönetim Semet Yolaç Canlıel'e emanet

Yeni yapılanma ile Semet Yolaç Canlıel ve Nuri Şapkacı “Eş Genel Müdür” olarak g ...

Sur'daki terör mağdurları yeni evlerine kavuştu
  • 21.06.2018 09:51

Sur'daki terör mağdurları yeni evlerine kavuştu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 yıl önce teröristlerin saldırısı sonucu evleri kul ...

TOKİ, Sur'da 256 konutun hak sahiplerini belirledi
  • 04.04.2018 09:57

TOKİ, Sur'da 256 konutun hak sahiplerini belirledi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu evleri y ...

TOKİ, Sur'un tarihi dokusunu geleceğe taşıyacak!
  • 30.03.2017 13:37

TOKİ, Sur'un tarihi dokusunu geleceğe taşıyacak!

Sur'da 35 bin metrekare peyzaj düzenlemesi gerçekleştiren TOKİ, bölgenin tarihi ...