maritbet girişmaritbet
Sulukule sakinleri TOKİ kurasını çekti

Sulukule sakinleri TOKİ kurasını çekti

Fatih Belediyesince yenileme alanı ilan edilen ve "Sulukule" olarak bilinen Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerindeki kiracılara, TOKİ’nin Kayabaşı’ndaki konutlarından verilecek evlerin kuraları çekildi


 

Fatih Belediyesince yenileme alanı ilan edilen ve "Sulukule" olarak bilinen Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerindeki kiracılara, TOKİ'nin Kayabaşı'ndaki konutlarından verilecek evlerin kuraları çekildi.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Sulukule'deki Neslişah ve Hatice Sultan Mahallelerindeki imar çalışmasının 2005 yılından bu yana devam ettiğini belirterek, İstanbul'un kültürlerin ve inançların merkezi, Fatih'in ise İstanbul'un en eski yerleşim yeri ve kentin yansıması olduğunu söyledi.

Sulukule'deki çalışmalar kapsamında bölgede kiracı konumunda bulunanların bir kısmına Taşoluk'ta konutların verildiğini kaydeden Demir, TOKİ ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Kayabaşı'nda yapılan konutlardan 127'sinin kura çekiminin yapıldığını açıkladı.
 
Demir, bu süreçte kendilerine muhalefet edenlerin bulunduğunu belirterek, ancak bunların üstesinden geldiklerini, Sulukuleli vatandaşların daha modern ortamlarda yaşayacaklarını ifade etti.
Konuşmanın ardından noter huzurunda yapılan kura çekiminde Sevil Hiçkimseyigörmez'in ismini çeken Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Hiçkimseyigörmez'i sahneye çağırarak kat kurasını belirlemesini istedi.
Sulukuleli vatandaşlara peşinatsız 15 yıllık geri ödemeyle (180 ay vade) 2+1  (75 metrekare) ve 3+1 (115 metrekare) ebatlarda 127 konut verilecek. Konutların bulunduğu konuma göre fiyatları ise 2 1 60-80 bin TL, 3 1  100-130 bin TL arasında değişiyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz