maritbet girişmaritbet
Sorgun'da ‘Ev kurası' sevinci

Sorgun'da ‘Ev kurası' sevinci

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan 352 konutun kuraları çekildi. Kurada ismi çıkanlar büyük sevinç yaşarken, şansız olanlar üzüntü içinde salonu terk etti

 

YOZGAT'ın Sorgun İlçesi'nde TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan 352 konutun kuraları çekildi. Kurada ismi çıkanlar büyük sevinç yaşarken, şansız olanlar üzüntü içinde salonu terk etti.

Sorgun Belediye Kültür Salonu'nda yapılan kura çekimine Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, TOKİ Satış Sorumlusu Hüseyin Ayhan, Sorgun Noteri Katibi Gülcihan Ünlüsoy ve TOKİ konutlarına başvuran hak sahipleri katıldı. Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun'un bugüne kadar TOKİ evlerine sahip olamamasının arazi yokluğundan kaynaklandığını belirterek, şöyle dedi:

“Elimizde TOKİ'ye ayıracak hazine arazisi bulunmuyordu. Ancak, istimlak yoluyla arazi bulabildik. Bu da inşaatın biraz gecikmesine neden oldu. Aarazi sahiplerinin anlayışlı davranması nedeniyle istimlaki ucuza yaptık. Altyapısını da belediyemiz üstlenince konutların maliyetini düşürebildik. Şimdi vatandaşımız ucuz maliyetle ev sahibi olacak. Bugünki kurada ismi çıkmayan vatandaşlarımızda üzülmesin. Biz ikinci etap TOKİ konutları için başvurumuzu yapacağız ve o insanlarımızı da konutlarına kavuşturacağız.”

Konuşma ardından ilk kurayı 1975 yılında Siirt'te bağlı Eruh İlçesi'nde teröristlerle girdiği silahlı çatışma sonrası şehit olan Halil Kılıç'ın ailesi çekti. Konut için başvuran 4 gazi ve 26 özürlü için ayrıcalık yapılarak 3'er kez kura çekimine katılmaları sağlandı.
Kuralar sonucunda konutları belirlenen hak sahipleri 23 Ağustos- 17 Eylül tarihleri arasında evraklarını tamamlamaları gerekiyor. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen hak sahiplerinin yerine yedek listeden başvuru sahipleri alınacak.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz