maritbet girişmaritbet
Soma’daki 301 konut bu yıl tamamlanıyor

Soma’daki 301 konut bu yıl tamamlanıyor

TOKİ tarafından Manisa’nın Soma ilçesinde 301 şehit madencinin aileleri için hayata geçirilen konut projesinin bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, 301 madencinin aileleri için TOKİ tarafından yaptırılan konutların bu yıl içinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Kaymakam Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada finansmanı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSBM) tarafından sağlanan ve TOKİ tarafından yaptırılan konutlarının inşasının hızla devam ettiğini söyledi.

Projeyi üstlenen firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle başka bir firmanın görevlendirildiğini aktaran Altıntaş, yeni firmanın da çalışmaya başladığını dile getirdi.

Konutlarla eğitim ve sosyal tesislerin yapımının sürdüğünü anlatan Altıntaş, konutların bu yıl içinde şehit madenci yakınlarına teslim edilmesinin planlandığını dile getirdi.

Doğuş Grubu okul da yapılacak 

Altıntaş, şehit madenci yakınları için Doğuş Grubu tarafından da 301 konut yaptırıldığını, grubun buna ilave olarak 32 derslikli bir okul inşa ettirdiğine dikkati çekerek, "Okul 8 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine kurulacak. Fiziki açıdan ilçemizdeki en geniş kapalı alana sahip okul olacak. Her türlü donanımı sağlanacak. Arkadaşlarımız bizimle de irtibat kurdular. Gereken ne ise liste halinde vermemizi istediler. Biz de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz kanalıyla o listeleri ulaştırdık" diye konuştu. 

İlçede yeni istihdam alanlarının oluşturulması için de çalışmaların devam ettiğini, bir çimento fabrikasının yakın bir dönemde temelinin atılacağını aktaran Altıntaş, termik santralle ilgili çalışmaların sürdüğünü, Soma Organize Sanayi Bölgesi projesinde de kamulaştırma aşamasında olduklarını kaydetti.

Soma'da yeni bir maden ocağı açılması yönünde çalışma olmadığını, mevcut firmaların çalışmalarına devam ettiğini belirten Altıntaş, facianın yaşandığı Eynez Maden Ocağı'nın durumuyla ilgili incelemelerin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Soma'da 10 bin konut düşük maliyetle ısınacak
  • 06.07.2016 10:50

Soma'da 10 bin konut düşük maliyetle ısınacak

Manisa’da devam eden Soma Bölgesel Isıtma Sistemi ile konutlar termik santralin ...

Soma’daki 301 konut bu yıl tamamlanıyor
  • 25.01.2016 14:49

Soma’daki 301 konut bu yıl tamamlanıyor

TOKİ tarafından Manisa’nın Soma ilçesinde 301 şehit madencinin aileleri için hay ...

Doğuş ve Gaziantep OSB, Soma'da inşaat başlıyor
  • 16.02.2015 11:00

Doğuş ve Gaziantep OSB, Soma'da inşaat başlıyor

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 3 ...