maritbet girişmaritbet
Simavlı depremzede kasımı bekliyor

Simavlı depremzede kasımı bekliyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde 19 Mayıs’ta yaşanan depremden yaklaşık 3 ay sonra çadırlardan ayrılarak geçici prefabrike konutlara yerleştirilen depremzede aileler, şimdi kalıcı konutların teslimi için kasımı beklemeye başladı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs'ta yaşanan depremden yaklaşık 3 ay sonra çadırlardan ayrılarak geçici prefabrike konutlara yerleştirilen depremzede aileler, yaralarının büyük ölçüde sarılmasıyla geleceğe daha umutlu bakıyor.
Merkezi Simav olan 5,9 büyüklüğündeki deprem neredeyse Türkiye'nin batısındaki tüm illerde hissedildi. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde korku ve paniğe yol açan sarsıntı, Simav ve çevresindeki ilçelerde on binlerce aileyi sokağa döktü. 2 kişinin ölümüne, 120'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan deprem nedeniyle Simav'da vatandaşlar yaklaşık bir ay evlerine giremedi. 25 bin nüfuslu Simav'da vatandaşlar 17 noktada Türk Kızılayı'nca oluşturulan çadır kentler ve mahalle aralarındaki çadırlarda barındı. Kesin hasar tespitine göre, Simav'da binaların yüzde 55'i depremde hasar gördü. 684 ağır hasarlı ve yıkık, 1300 orta hasarlı, 4 bin 566 az hasarlı, 4 bin 700 hasarsız bina bulunan Simav'a yardım elini uzatan devlet, az ve orta hasarlı binalarını onaran vatandaşların yuvalarına yeniden kavuşmasını sağladı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), üç yüklenici firma aracılığıyla başlattığı okul, cami, ticaret merkezi gibi sosyal donatıları da içeren 928 konutun yapımını sürdürüyor. Evleri ağır hasar gören veya yıkılan ailelerin yararlanacağı konutların kasım ayında teslim edilmesi planlanıyor.
  • Etiketler:

Yorum Yaz