maritbet girişmaritbet
Samsun Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları sele teslim oldu!

Samsun Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları sele teslim oldu!

Samsun'un Canik ilçesinde Mert Irmağı'nın taşması sonucu Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarındaki apartmanların zemin katlarını su bastı, 4'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti

Samsun'un Canik ilçesinde Mert Irmağı'nın taşması sonucu Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarındaki apartmanların zemin katlarını su bastı, 4'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

Samsun'da gece yarısı şiddetini arttıran fırtına ve sağanak yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Canik İlçesi ile köylerle irtibatını sağlayan yollar üzerinde bulunan köprülerin yıkılma tehlikesi nedeniyle ulaşım durduruldu. Polis, ırmak kenarında bulunan ve selden etkilenebilecek olan mahallelerde anons yaparak insanları uyardı. Valiliğin kriz merkezi oluşturduğu yağışın yüksek kesimlerden gelen sel suları araçları önüne katıp sürüklerken, özel bir hastane ile çok sayıda evin zemin ve bodrum katları sular altında kaldı.

SEL 6 CAN ALDI

Irmak üzerindeki köprülerden bazıları yıkılma tehlikesi nedeniyle trafiğe kapatıldı. Cezaevi Mahallesi'ndeki köprü ise taşan sudan dolayı çökme tehlikesi geçirdi, kanalizasyonlar taştı, ilçe merkezinde elektrikler kesildi. Polis ekipleri, ırmak kenarında bulunan mahallelerde anons yaparak halkı sele karşı uyardı. Özel bir hastanenin alt katı ile bodrum katı sular altında kaldı. İlçenin Hacı İsmail Mahallesi ile ulaşımı da kesildi. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde ise dere sularının taşması sonucu çok sayıda ev sular altında kaldı. İnsanlar çatılara çıkarak uzun süre kurtarılmayı bekledi. Ancak iş makinalarının da bölgeye gitmekte güçlük çektiği belirtildi.

ŞEHİRLERARASI ULAŞIM AKSADI

Su taşkınları nedeniyle Samsun -Ordu tamamen ulaşıma kapatıldı. Samsun-Ankara karayolunda ise ulaşım kontrollü olarak verilmeye başlandı. Köylerdeki ekili arazilerde büyük zararlar meydana geldiği belirtilirken, fırtına nedeniyle ağaçlar yıkıldı. Park halindeki otomobiller sel sularına kapılıp sürüklendi. Tekkeköy İlçesi'nde de Kirazlık deresinin suları yükselince köprünün çökme ihtimali nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Belediye ekipleri ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri de bölgede çalışmalara başladı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kriz masası oluşturduklarını, arama ve kurtarma çalışmalarına başlandığını söyledi.

4'Ü ÇOCUK 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Samsun'daki sel felaketinde 4'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yer alan 450 haneli TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarında 1,5 yaşındaki Hüseyin Yılmaz ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdullah Yılmaz ile bilikte 3 kişinin cesetlerine ulaşıldı.Canik ilçesi Kirazlık mevkisinde yer alan akaryakıt dolum tesisleri yakınında, henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koçtaş, 150. mağazasını Amasya'da hizmete açtı
  • 09.02.2021 09:53

Koçtaş, 150. mağazasını Amasya'da hizmete açtı

Ev geliştirme perakendeciliğinin lideri Koçtaş, Amasya’da açtığı Koçtaş Fix mağa ...

Meghan Markle, Hollywood'a yakın olan evi tercih etti!
  • 26.12.2020 09:26

Meghan Markle, Hollywood'a yakın olan evi tercih etti!

Oyunculuğa dönmeye hazırlanan Meghan Markle, Santa Barbara'daki malikaneyi de bu ...

İstanbul'da 6 yeni okulun temeli atıldı
  • 22.12.2020 15:38

İstanbul'da 6 yeni okulun temeli atıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul'daki 6 okulun temel atma töreninde kon ...

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun için sel master planı hazırlanacak!
  • 13.08.2012 09:46

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun için sel master planı hazırlanacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum, Canik, Tekkeköy ve ...

Samsun gece yağan şiddetli yağmura teslim oldu!
  • 11.08.2012 11:58

Samsun gece yağan şiddetli yağmura teslim oldu!

Samsun'da gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış, su taşkınlarına ...

Veysel Eroğlu: Dereye ev yapan hesabını verecek!
  • 09.08.2012 09:23

Veysel Eroğlu: Dereye ev yapan hesabını verecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, belediyelerin dere yatakları üzerine DS ...