maritbet girişmaritbet
Mersin Arena Stadı 4 ayda tamamlandı, TOKİ yeni bir rekora imza attı!

Mersin Arena Stadı 4 ayda tamamlandı, TOKİ yeni bir rekora imza attı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında inşa ettiği “Mersin Arena Stadı”, 42 yıl aradan sonra 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak 17. Akdeniz Olimpiyat Oyunları’na hazır hale geldi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında inşa ettiği “Mersin Arena Stadı”, 42 yıl aradan sonra 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak 17. Akdeniz Olimpiyat Oyunları'na hazır hale geldi. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, stadın açılışa yetiştirilmesi için yapılan ikmal ihalesi ile 4 ay gibi oldukça kısa bir sürede yüzde 92'sinin tamamlanarak bitirilme aşamasına getirildiğini belirterek; kısa sürede yapılan başarılı çalışmada emeği geçen herkesi kutladı.  Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de, stadın Akdeniz Oyunları'na yetiştirilmesi amacıyla, inşaatta zaman zaman bin 500 kişi ile 3 vardiya çalışıldığını açıkladı.

TOKİ Başkanı Karabel, Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil ve Akdeniz Arena Stadı yüklenicisi Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile birlikte Mersin Arena Stadı'nda incelemelerde bulundu.

Bin 500 kişi çalıştı

17. Akdeniz Oyunları'nın açılış töreninin gerçekleştirileceği 25 bin seyirci kapasiteli statta incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Karabel, inşaatı yürüten yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Bilgilendirmede, stat inşaatında ortalama bin 100 kişinin çalıştığını, zaman zaman çalışan sayısının bin 500'ü bulduğu ifade edildi.

Karabel, “Yüzümüzü ağartacak bir proje”

Mersin Arena Stadı'nın ikmal ihalesinin yapılmasından sonra, kısa bir sürede yüzde 92'sinin yapıldığını ve tamamlanma aşamasına getirildiğini ifade eden TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel yaptığı incelemelerin ardından, “Mersin Stadı'nın inşası programında aksama olmaması hepimiz için bir gurur kaynağıdır. Hep birlikte çalıştık. Bu stadı zamanında bitirmek Türkiye için bir prestij meselesiydi. Hepinize teşekkür ederim.” dedi. Stadın temiz ve güzel bir işçilikle tamamlanma aşamasına getirildiğine dikkat çeken TOKİ Başkanı Karabel, “Yüzümüzü ağartacak bir çalışma oldu.” diye konuştu. Karabel, yüklenici firmanın da çalışmalarını takvime uygun bir şekilde gerçekleştirdiğini ifade etti.

TOKİ 18 stat inşa edecek

TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında muhtelif tarihlerde imzaladığı protokoller kapsamında birlikte 18 stat inşa edecek. Afyonkarahisar, Malatya, Mersin, Sivas, Eskişehir Samsun, Antalya ve Gaziantep illerinde stat inşaatları devam ediyor. Adana, Trabzon, Sakarya, Kocaeli'de inşa edilecek statlar ise ihale aşamasına geldi. Ankara, Diyarbakır, Hatay, Batman, İzmir (iki adet) ve Edirne'de inşa edilecek statlar ise hazırlık aşamasında.

42 yıl aradan sonra Türkiye'de

Akdeniz Oyunları, Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler arasında dört yılda bir düzenleniyor. Akdeniz ülkeleri arasında toplumsal ve kültürel yakınlaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen Oyunlarda, Olimpiyat kuralları geçerli.

Akdeniz Oyunları'nın tamamına katılan Türkiye 1971 yılında VI. Akdeniz Oyunları'na İzmir'de ev sahipliği yapmıştı. Bundan önceki 16. Akdeniz Oyunları 23 ülkeden 3 bin 458 sporcunun katılımı ile 2009 yılında İtalya'nın Pescara kentinde düzenlenmişti. Atletizm, basketbol, bisiklet, boks, cimnastik, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, masa tenisi, tenis, yelken, yüzme ve voleybol bütün Akdeniz Oyunları'nın programında yer alan spor dalları arasında bulunuyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk sporunun son gözdesi Yeni Eskişehir Stadı!
  • 02.08.2017 12:08

Türk sporunun son gözdesi Yeni Eskişehir Stadı!

TOKİ tarafından hayata geçirilen Yeni Eskişehir Stadı, birçok spor müsabakasına ...

Antalya Stadyumu’nun temelleri atıldı! Maliyeti 100 milyon liradan fazla!
  • 24.06.2013 10:11

Antalya Stadyumu’nun temelleri atıldı! Maliyeti 100 milyon liradan fazla!

TOKİ tarafından yaptırılan 33 bin kişilik Antalya Stadyumu'nun temeli düzenlenen ...

Mersin Arena Stadı 4 ayda tamamlandı, TOKİ yeni bir rekora imza attı!
  • 26.05.2013 12:40

Mersin Arena Stadı 4 ayda tamamlandı, TOKİ yeni bir rekora imza attı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Gençlik ve Spor Bakanlığı ...

TOKİ Türkiye’yi stadyuma çevirecek!
  • 13.06.2012 15:08

TOKİ Türkiye’yi stadyuma çevirecek!

Malatya'da yapılacak stadyumda kayısı rengi ''turuncu'', Konya'dakinde Selçuklu ...