maritbet girişmaritbet
Kayabaşı Konutları'ndan kötü haber

Kayabaşı Konutları'ndan kötü haber

Kayabaşı Konutları'nı yapan taşeron firma, parasını alamayınca daireleri harabeye çevirip gitti! Ev sahibi olma hayali kuran binden fazla aile şokta

1042 DAİRE BİTİRİLEMİYOR

TOKİ'nin Başakşehir Kayabaşı'nda yaptığı Kayaşehir Evleri'nde büyük kriz... 1. Etap'taki 9 bölgede daireler teslim edildi, yaşam başladı. Ne var ki 1 bölgede tam 1042 daire bir türlü bitirilemiyor. Ev sahipleri, 2 yıldır dairelerine kavuşma hayali kuruyor ama konutların akıbeti belirsiz. Peki ama daireler neden teslim edilemiyor? İddialar çarpıcı...
Parasını alamayan taşeron firmanın intikam almak için evleri harabeye çevirip gittiği öne sürülüyor.

KAPILARA ASİT DÖKÜLDÜ

Lavaboların molozlarla doldurulduğunu, çelik kapılara asit sürüldüğünü, her tarafın kırılıp döküldüğünü, dairelerin büyük hasar gördüğünü söyleyen ev sahipleri çözüm bekliyor. "TOKİ, taşeronun verdiği zararı gidermeye çalışıyor ama zarar çok büyük. Dolayısıyla evlerimizi ne zaman alacağımız da belirsiz. Zaten daireler TOKİ'nin şartnamelerine uygun yapılmamış.
İşçilik kötü, malzeme kalitesiz. Üstüne bir de böyle bir hasar verilince mağdur olduk" diyorlar...

Sitede oturamadılar site kurdular

Daireleri teslim alamayan, büyük hayal kırıklığı yaşayan ve endişe duyan ev sahipleri, bir internet sitesi kurdu. Sorunlarını bu sitede dile getiriyorlar.

Uydu kentin nüfusu 400 bin olacak

Türkiye'nin en büyük uydu kenti olarak nitelendirilen Kayaşehir'de hem orta, hem de alt gelir grubuna hitap eden projeler var. Alt gelir grubu için yapılan dairelerin fiyatı 75 bin lira civarında.
Orta gelir grubuna hitap eden daireler ise 85-130 bin lira arasında değişiyor. 5 yıl içinde 60 bin konutun teslim edilmesi hedefleniyor. Nüfusun ise 400 bine ulaşması bekleniyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz