maritbet girişmaritbet
Karabük’te emekliler için 1144 TOKİ konutunun ihalesi yapıldı

Karabük’te emekliler için 1144 TOKİ konutunun ihalesi yapıldı

Karabük’ün Belen Mahallesi’nde inşa edilecek bin 144 konutluk konutluk TOKİ Emekli Konutlarının ihalesi gerçekleştirildi.

2015 yılında AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin tarafından gündeme getirilen emeklilere yönelik TOKİ konutları projesinin ihalesi yapılarak, start aldı.

Karabük'ün siyaset büyüğü Mehmet Ali Şahin tarafından hayata geçirilen, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut tarafından da iki senedir projesi takip edilen Belen Köyü Mahallesinde yapılmasına karar verilen 1.144 konutluk TOKİ Emekli Konutlarının ihalesi gerçekleştirildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleştirilen Karabük'ün Belen Mahallesi'nde inşa edilecek bin 144 konutluk projede kapsamında ayrıca ticaret merkezi, sosyal tesis, cami ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

Yükseklikleri zemin artı 4 olan konutların 833 adeti 2+1, 311 adedi ise 3+1 planında inşa edilecek. Eski Türk evlerinin mimari dokusu dikkate alınarak tasarlanan projede; zemin kat seviyesinde yöresel taş kaplamalar, ahşap görünümlü fibercement kaplamalar, bina köşelerinde taş görünümlü fugalı kaplamalar, cumba görünümü veren çıkmalar, payandalar, söveler, dekoratif pencereler ve geniş balkonlar kullanıldı.

Projeyle yerleşim alanı, dükkanları, camisi, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanlarıyla nitelikli sosyal çevre imkânı ile adeta yeni bir mahalle inşa edilecek.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut “Bu zamana kadar ev sahibi olamamış emeklilerimiz Belen Mahallesinde yapılacak olan TOKİ konutları projesiyle uygun ücretle ve düşük geri ödeme imkanı ile ev sahibi olabilecekler. Emeklilerimizi ev sahibi yapalım fikrini ilk ortaya atan devlet büyüğümüz Mehmet Ali Şahin bey'den Allah razı olsun. İki senedir de onun gözetimi dahilinde projeyi takip ettik ve sonunda ihaleye çıkartıldı. Önümüzdeki aylarda inşaatın startı da verilecek. En yakın zamanda ilk etabın kura çekimini de yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karabük’te emekliler için 1144 TOKİ konutunun ihalesi yapıldı
  • 22.12.2017 12:04

Karabük’te emekliler için 1144 TOKİ konutunun ihalesi yapıldı

Karabük’ün Belen Mahallesi’nde inşa edilecek bin 144 konutluk konutluk TOKİ Emek ...

Safranbolu'da 146 konut, kurasız satışa sunuldu
  • 15.09.2017 09:38

Safranbolu'da 146 konut, kurasız satışa sunuldu

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaptığı 146 konut, ön şartsız, kurasız, seçme ve ...