maritbet girişmaritbet
Heyelanzedeler 23 yıl sonra evlerine kavuştu

Heyelanzedeler 23 yıl sonra evlerine kavuştu

Artvin'de 1988'de meydana gelen heyelan ve yangında evlerini kaybeden ailelere, TOKİ'nin yaptırdığı afet konutları 23 yıl sonra teslim edildi

Artvin'in Murgul İlçesi'nde 23 yıl önce meydana gelen heyelan ve yangında çok sayıda kişi evlerini kaybetmişti. Geç de olsa evler yapıldı ve dün düzenlenen törenle 32 hak sahibine teslim edildi. TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtar teslim törenine Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, 11 Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Alper Sır, ü Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Murgul Kaymakamı Bilal Özkan, Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım ile afetzede aileler ve çok sayıda kişi katıldı. Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, çok geç kalan bir hizmeti gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Devlet özür dilemez. Ama ben şunu ifade ediyorum. Devletin temsilcisi, bir ilin valisi olarak ben şahsım olarak özür diliyorum. Gecikmeden dolayı bir tek devleti kurumsal olarak suçlamak doğru değil. Geç kalmış olsak bile sizleri modern konutlara kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
11 genelinde 30 yıldan bu yana bekleyen afet konutlan da var. Maddi gücümüz var ama proje, prosedür ve yer sıkması olduğu için gecikmeler yaşanıyor. Borçka'da da 88 hak sahibine en kısa sürede konutlarını teslim edeceğiz" diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz