maritbet girişmaritbet
Erzincan'da Ahıskalılar  için yaptırılan evler hazır!

Erzincan'da Ahıskalılar için yaptırılan evler hazır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde hazırlanan evlerin ilk etabı tamamlandı.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan dubleks konutların ilk etabı olan 150'si tüm eşyalarıyla ve yakacaklarıyla hazır hale getiridi. Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devlet politikası gereği soydaş olan Ahıska Türklerine kucak açtıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesi ve desteğiyle, Ahıska Türk'ü 580 aileyi Üzümlü ilçesine kabul ettiklerini belirten Kahraman, "İlk etapta 150 aile gelip yerleşecek. Tüm ailelerin durumuna göre evleri dayadık döşedik, gelmelerini bekliyoruz. Onlar bizim soydaşlarımız. Ukrayna'dan gelecekler. Hangi şartlar altında, ne gibi zorluklar içinde bulunduklarını biliyoruz. Onları burada sıcak bir aile ortamında kabul edeceğiz" diye konuştu. Kahraman, bu projede Erzincan Valiliği, Üzümlü Kaymakamlığı ve Belediyesi ile diğer kamu kurumlarının yer aldığını dile getirdi.

Bu ay içinde aileleri beklediklerini ifade eden Kahraman, şöyle konuştu:
"Onlara uygun şekilde, sobasından tutun da bardağına, kaşığına kadar her şeyi temin ettik. Evleri hazır hale getirdik ve döşedik. Bu bizim bir geleneğimizdir. Geleneğimizde misafirperverlik çok önemli. Soydaşlarımıza kapımızı, gönlümüzü açtık ve rahat etmeleri için her türlü çabayı gösteriyoruz. Soydaşlarımızın burada daha rahat edebilmesi ve huzur bulmaları için tüm tedbirler alındı."

Daireler dört dörtlük döşendi 

Kahraman, Üzümlü halkının da misafirleri dört gözle beklediklerini aktardı.

İlçe halkının çok misafirperver olduğunu, gelenlere kucaklarını ve gönüllerini açacağına inandığını ifade eden Kahraman, şunları kaydetti:
"İnşallah ilerleyen zamanlarda da 150 ailenin dışında kalan diğer ailelerin kalacağı evleri de hazır hale getireceğiz. Onlarla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Misafirlerimiz için dört dörtlük daireler döşendi. Üstelik burası tek katlı değil dubleks bir daire ve hiçbir eksiği yok. Ahıskalı soydaşlarımız, kardeşlerimiz sadece bavullarını alıp gelecek ve buraya yerleşecekler. Odunundan, kömürüne kadar şu anda her şeyleri hazır."

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erzincan'da Ahıskalılar  için yaptırılan evler hazır!
  • 18.12.2015 11:12

Erzincan'da Ahıskalılar için yaptırılan evler hazır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde hazırlanan ev ...