maritbet girişmaritbet
Emekliler TOKİ konutlarına taşınacakları günü iple çekiyor

Emekliler TOKİ konutlarına taşınacakları günü iple çekiyor

Bursa'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından emekliler için yapılan konutları gezen hak sahipleri büyük mutluluk yaşadı.

Merkez Nilüfer ilçesi İrfaniye Mahallesi'nde "1201 Konut Projesi" kapsamında yapımı tamamlanan konutlar, ilk kez hak sahiplerine gösterildi.

Evlerini gezerken duygusal anlar yaşayan ve mutluluklarını gizleyemeyen emekliler, kendi konutlarında yaşamaya başlayacakları günü heyecanla bekliyor.

Emekli Engin Çarık (62) yaptığı açıklamada, 1978'den beri Bursa'da yaşadığını söyledi. Defalarca TOKİ çekilişine katıldığını belirten Çarık, sonunda muradına erdiğini ifade etti.

Müjdeyi telefonda aldığını anlatan Çarık, şöyle konuştu:

"Evin çıktığını öğrendim. Duyunca ailece, çoluk çocuk çok sevindik. Böyle bir şeyin bize nasip olacağı aklımıza bile gelmezdi. Devletimizden, Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Bunlar verilmeseydi yatırdığımız peşinatla burasının arsasını alamazdık. Bizden sadece evlerin yapımında kullanılacak malzemenin parasını aldılar. Maaşımızdan 180 ay 500 lira kesilecek. Kira öder gibi ev sahibi olacağız. Allah devletimize zeval vermesin. Çok memnunuz."

35 yıllık kiracılıktan ev sahipliğine

Daireyi çok beğendiğini dile getiren Çarık, "Evleri beğenmemenin imkanı yok. Kendim olsam böyle yaptıramam. Kocaman yatak odası, oturma odası, geniş bir mutfağı, çocuk odası var. Bir emekli için çok büyük." dedi.

Çarık, en geç iki ay içinde anahtarların teslim edileceğini öğrendiklerini belirterek, "Biz 2,5 yıl inşaatın bitmesini bekledik, 2 ay daha bekleriz. Sonuçta kendi evimize geleceğiz. 35 yıldır kiracıyız. Ben ölsem de eşim kalsa kimse ona 'Evden çık, kiraya zam yap.' demeyecek. Devlet, emekli maaşımdan kesecek. Bunları düşünüp çok sevindim, sevinçten ağladım." diye konuştu.

Akif Alak (72) da duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Şansımıza burası çıktı, çok şükür. Çok seviniyoruz. Biz 28 senedir kiracıyız. Evler çok güzel olmuş, çok beğendik. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve belediye başkanlarımızdan." ifadesini kullandı.

Akif Alak'ın eşi Remziye Alak (66) daireyi çok beğendiğini belirterek, "Rüyamda görsem inanmazdım. Kaç senedir kiradayız. Çok şükür, Allah bunu bize nasip etti. Herkese çok teşekkür ederim. 'Bir daha ev yüzü görmem demiştim.' ama Allah gösterdi. Çok önemli bir ameliyat oldum. Evi görmek için üç kere geldim, 'Ben öleceğim, bir kere göreyim de gözlerim açık gitmesin.' dedim. 'Gösteremeyiz teyzeciğim.' dediler. Kısmet oldu bugün gördüm." dedi.

"Bir ev özlemi içinde heyecan yaşarken ismimiz okundu"

Balkan göçmeni olduğunu aktaran 68 yaşındaki Mehmet Tuna, "Çekilişe gittik, sıra 650'ye geldi. Eşim şeker hastası, 'Yanımda haplarım yok. Gitsek iyi olur.' dedi. Tam kalkıyorduk o sırada bizim numara çıktı. Çok sevindik. Bugün evi görünce daha da memnun olduk. Evler, oturacak vaziyete gelmiş. Çok beğendik." diye konuştu.

Eşi Mahmure Tuna (57) da 29 yıldır kira ödediklerini belirterek, "İlk defa evimiz olacak çok mutluyuz sevinçliyiz bir an önce anahtarlarımızı almak istiyoruz. Bugün ilk defa gördük evler çok güzel." ifadesini kullandı.

Bir komşusunun yönlendirmesiyle konutlar için müracaatta bulunduğunu anlatan 55 yaşındaki Yunus Çetin, "Çekilişe gittik. Yıllarca kirada oturmuşuz, bir ev özlemi içinde heyecan yaşarken ismimiz okundu. Sevinçten havalara uçtuk. Allah'a çok şükür. Devletten de Allah razı olsun, bizim gibi maddi durumu iyi olmayanlara yardımcı oluyor. Teslim edileceği günün heyecanını yaşıyoruz." dedi.

Fatma Çetin (53) de 28 yıldır kirada oturduklarını, dört gözle dairesinin teslim edileceği günü beklediğini kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!
  • 29.12.2021 12:21

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) Bursa'nın Gemlik ilçesindeki üret ...