maritbet girişmaritbet
Diyarbakır surları TOKİ'yle canlanacak

Diyarbakır surları TOKİ'yle canlanacak

TOKİ, Diyarbakır'ın tarihi Sur bölgesini gecekondulardan temizleyecek. 596 yapının yıkılacağı bölgedeki gecekondu sahipleri TOKİ evlerine naklediliyor

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Diyarbakır ve Sur bölgesinin gecekondulardan ve plansız yapılardan kurtarılması için kapsamlı bir kentsel dönüşüm projesi başlattı. Sur bölgesi, Valilik- TOKİ-Belediye işbirliğiyle yürütülen projelerle yeniden düzenlenecek. Tarihi Sur bölgesinde yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, bölgede yaşayanların TOKİ konutlarına nakledilmesinde kura aşamasına gelindi.
 
TOKİ'den yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından himaye altına alınan tarihi Diyarbakır Surları, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir ve Sur Belediyesi ile TOKİ tarafından yürütelen Alipaşa- Lalebey ve Suriçi (Cevatpaşa) Mahallelerinin Kentsel Dönüşüm Projeleriyle gecekondulardan kurtarılak" denildi. Sur çevresindeki iki mahallede yer alan bin 596 konutun yıkılmasıyla ortaya çıkacak alan, kent park, yeşil alan ve şehrin diğer ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirilecek.
 
Sadece kamulaştırma bedelinin 60 milyon lirayı bulduğu kaydedilen proje kapsamında, evi yıkılan ailelere TOKİ'nin Çölgüzeli bölgesinde yaptığı konutlardan verilecek. Sur bölgesindeki gecekonduları yıkılanlar, yarın çekilecek kura ile TOKİ'nin Çölgüzeli bölgesinde yaptığı yeni evlerine nakledilecek. Gecekondusunun yerine TOKİ'den konut almak istemeyen aileler için ise 10 milyon liralık ödeme yapıldı.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz