maritbet girişmaritbet
Denizli'de TOKİ'den 940 konut

Denizli'de TOKİ'den 940 konut

Denizli Belediyesi, TOKİ işbirliğiyle Ak Vadi olarak bilinen Aktepe Mahallesi Kurudere Mevki'nde 940 konutun yapımına başladı


Denizli Belediyesi, yapımı yıllarca devam eden ancak bitirilemeyen konutları tamamlayıp hak sahiplerine teslim ederken, yeni konut projelerini de hayata geçirmeye devam ediyor. 65 yıldır açıkta akarak tehlike saçan Bağırsak Deresi'nin kapatılmasının ardından bölgenin üst kısımlarında modern ve sağlıklı yaşam imkanı sunan konutlar yapılıyor. İlk olarak 448 konutun yapımı, ardından Kurudere 1,2 ve 3'üncü etapta yer alan toplam bin 532 konutun yapılıp teslim edilmesinin ardından bölge, köprülü kavşaklar, üst geçitler, kapalı pazaryerleri ve spor salonları ile cazibe merkezi haline geldi. Denizli Belediyesi bölgede, söz konusu projelere ek olarak, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için yeni bir konut projesi başlattı. Denizli Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle inşa edilecek konutların 640 günde tamamlanacağı ve yapımına başlandığı belirtildi. Sosyal konutlarda yeşil alanlar, parklar, bahçeler, çevre düzenlemeleri ve otoparklar gibi özellikler de yer alıyor. Konutların yapılacağı bölgede ticaret, merkezi ile Ceza ve İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezi de yer alacak.

Denizli Belediyesi tarafından
yapılan acıklamada, TOKİ'nin 940 konutun yanısıra, şehir merkezinde 32 derslikli ilköğretim okulu, Kınıklı Mahallesi'nde 24 derslikli ilköğretim okulu ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işi de yapacağı kaydedildi.

 

 

Kaynak: SABAH 
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz