maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya Stadyumu’nun açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya Stadyumu’nun açılışını yaptı

TOKİ tarafından inşa edilen Malatya Stadyumu'nun ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşti.

Malatya Büyükşehir Belediye Binası yanında bulunan miting alanında düzenlenen, toplu açılış töreninde canlı yayın ile yeni Malatya Stadyumu'nun da açılışı yapıldı.

Açılışta vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malatya, 15 Temmuz darbe girişimine karşı en yürekli, en cesur ve en kararlı duruşu gösteren şehirlerimizden biriydi. Bu vesileyle 15 Temmuz gecesi vatanları, ezanları, bayrakları, istiklalleri ve istikballeri uğruna ölümü göze alarak sokakları, meydanları dolduran tüm Malatyalı kardeşlerime buradan bir kez daha teşekkür ediyorum." sözleriyle başladı.

“Stadının hakkını vereceğine inanıyorum"

Cumhurbaşkanlığı döneminde dördüncü defa Malatya'ya gelmenin memnuniyeti içinde olduğunu belirten Erdoğan, 2015 yılı Şubat ayında 239 milyon liralık, 2016 yılı Mayıs ayında 460 milyon liralık ve 2017 yılı Şubat ayında da 1 milyar 162 milyon liralık eser ve hizmetin açılışını yaptıklarını, bugün de çeşitli kamu kuruluşlarına ve belediyelere ait 375 milyon liralık eser ve hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yapılan eserler hakkında bilgi veren Erdoğan, alandakilere, "120 milyon liralık bir yatırım olan 27 bin seyirci kapasiteli stadyumun açılışını yapıyoruz. Size 27 bin kişilik stadı bugün açıyoruz, stat boş kalırsa yandınız, ondan sonra kapıyı da kilitleriz. Dolduracaksınız ve Malatya'yı şanına yakışan yere taşıyacaksınız. Bu stadyum, gerçekten Malatya'ya yakışan bir eser oldu. Malatyasporumuzun oyunuyla, Malatyalıların da koltuklarını doldurmak suretiyle bu stadın hakkını vereceğine inanıyorum. Uzun bir aranın ardından yeniden süper lige çıkan Malatyasporun burada kalıcı olabilmesi için şehrin takımına sahip çıkması, takımın da şehre layık olmak için canla başla mücadele etmesi gerekir." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanan eserleri anımsatarak, "Böylece büyükşehir belediyemizin 119 milyon liralık yatırımlarının resmi açılışını yapmış oluyoruz. Toplam Malatyamıza 375 trilyon liralık hizmetin hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Malatya Stadyumu'nun son hali

TOKİ'den Malatya'ya 25 bin kişilik stadyum 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı beraberliğinde inşa edilen Malatya Stadyumu'nun açılışı öncesi stadyumda incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile TOKİ arasında yapılan protokoller kapsamında spor tarihinin en büyük yatırımları yapılmakta olduğunu söyledi.  Gençlik ve Spor Bakanlığı ile müştereken yapılan çalışmalar neticesinde UEFA standartlarında 19 stadyumun inşasına başlandığını, bunları birçoğunun sporseverlerin hizmetine açıldığını belirtti.

Açılışı yapılan Malatya Stadyumu'nun UEFA kriterlerinde ve son teknoloji ile inşa edildiğini vurgulayan Turan şöyle devam etti: “25 bin seyirci kapasiteli Malatya stadyumunda 1059 adet VIP koltuk ve 26 adet loca bulunmaktadır. UEFA kriterlerine uygun ve modern teknoloji ile inşa ettiğimiz stadyumumuzda 65 bin m3 beton ve 2800 ton çelik kullanılmıştır. Bodrum, zemin, 4 normal kat olmak üzere toplam 6 kattan oluşan Malatya Stadyumunun inşaat alanı 62.255 metrekaredir. 271 adet kapalı olmak üzere 1252 araçlık otopark olan stadyumda ayrıca 2 adet mağaza ve 24 adet büfe bulunmaktadır.” 

TOKİ'den Malatya'ya 1 milyar 200 milyonluk yatırım

TOKİ'nin Malatya'da gerçekleştirdiği yatırımlar hakkında da bilgi veren Turan, ”Malatya ilimizde 11bin 708 konutun yapımına başladık. Konutlarımızın 11 bin 56 adetini tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. İlimizde ayrıca, 5 hastane, 6 lise, 11 cami, 5 aile sağlık merkezi, sevgi evi, spor salonu, kütüphane ve 12 ticaret merkezi inşa ettik. İdare olarak Malatya'da bugüne kadar konuttan sosyal donatıya ihtiyaç duyulan   toplam 1 milyar  200 milyon TL'lik yatırım yaptık.” dedi.

Turan son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  açılışını yaptığı projeler, yeni Malatya stadının ve TOKİ'nin yapmış olduğu bütün yatırımların Malatya'ya hayırlı olmasını diledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Malatya Stadyumu açıldı!
  • 07.08.2017 11:14

Malatya Stadyumu açıldı!

TOKİ tarafından 120 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Malatya Stadyumu 2 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Stadın hakkını vereceğine inanıyorum''
  • 07.08.2017 11:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Stadın hakkını vereceğine inanıyorum''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediye Binası yanında b ...

Malatya Stadyumu’nun açılışı yapıldı!
  • 07.08.2017 10:02

Malatya Stadyumu’nun açılışı yapıldı!

TOKİ tarafından inşa edilen Malatya Stadyumu'nun ve yapımı tamamlanan diğer proj ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya Stadyumu’nun açılışını yaptı
  • 07.08.2017 10:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya Stadyumu’nun açılışını yaptı

TOKİ tarafından inşa edilen Malatya Stadyumu'nun ve yapımı tamamlanan diğer proj ...