maritbet girişmaritbet
Ankara'daki gecekondular ilk defa işe yaradı

Ankara'daki gecekondular ilk defa işe yaradı

TOKİ'nin Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'in kulağına kadar giden şöhretinin altından Ankara Esenboğa Havaalanı yolundaki gecekondular çıktı

Kaynak: Buket Güven / Türkiye

TOKİ'nin Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'in kulağına kadar giden şöhretinin altından Ankara Esenboğa Havaalanı yolundaki gecekondular çıktı.

 
İRANLILAR DA HAYRAN KALMIŞTI
TOKİ'nin, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmayla, gecekondular yıkılıp yerine modern konutlar yapıldı. Geçtiğimiz günlerde konutları gezen İran heyeti de projeye hayran kaldıklarını söylemişti.
 
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'in kulağına kadar giden şöhretinin altından Ankara Esenboğa Havaalanı yolundaki gecekondular çıktı. Venezuela Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro Kasım 2010'da yaptığı Türkiye ziyareti sırasında Esenboğa Havaalanından gelirken Pursaklar ve Saray ilçelerinde bulunan gecekonduları ve etrafında yapımı süren kentsel dönüşüm projelerini gördü.
 
Projelerden oldukça etkilenen Bakan Maduro bunu Ankara'da görüştüğü Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Enerji Bakanı Yıldız'a sordu. Her iki bakan da bu dönüşümde TOKİ'nin payının büyük olduğunu Maduro'ya anlattı. Bunu fırsat bilen Enerji Bakanı Yıldız da Venezüella gezisinde heyetine TOKİ ve Kızılay'dan yetkilileri de aldı. Türkiye ise Venezüella ile yapılacak iş birliği için çalışma yapmak üzere başkent Karakas'a 10-11 Şubat'ta bir heyet gönderecek. Türkiye yeni keşfettiği bu ülke ile ilişkilerini her alanda geliştirmek istiyor. İki ülke arasında hem deniz hem hava ulaşımında karşılıklı seferlerin artırılması için de çalışmalar yapılacak.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz