maritbet girişmaritbet
Ankara Kahramankazan’da TOKİ kuraları çekildi

Ankara Kahramankazan’da TOKİ kuraları çekildi

TOKİ tarafından Kahramankazan Atatürk Mahallesi'nde hayata geçirilen 294 konutun 40'ının sahipleri kura ile belirlendi.

Ankara Kahramankazan'da 40 TOKİ konutunun kura çekimi noter huzurunda gerçekleşti. Kura öncesi konuşma yapan Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ''İnsanların uzak diye baktığı yer şimdi Kahramankazan'ın yaşam alanlarından birisi oldu'' dedi.

Kahramankazan Atatürk Mahallesi 3+1 toplu konut projesinin konut alma hakkı ve konut belirleme kurası noter huzurunda gerçekleşti. Toplamda 40 konut için çekilen kuraya 61 başvuru yapıldı. Yapılan başvuruların dördünün şehit ailesine ait olduğu kurada şehit ailesi başvuruları direkt hak sahibi oldu. Kura çekimi öncesinde konuşma yapan Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ''Göreve geldiğimiz 2004 yılında orası otlak olarak kullanılan Kahramankazan'ın en uç, en uzak noktasıydı. Orada imar planı değişikliği yapmak üzere konut alanına çevirdik ve ilk konut projemizi başlattık. Şimdi insanlar huzur içerisinde oturmaktalar'' ifadelerini kullandı.

''İnsanların uzak diye baktığı yer şimdi Kahramankazan'ın yaşam alanlarından birisi oldu''

Projenin yanında birçok sosyal aktivite alanı olduğunu belirten Ertürk, ''Yanında yüzme havuzu, hamamı, okulu, spor aktiviteleri ile bir merkez olmaya başladı orası. Ova Çayı'nın ıslahı da devam edecek. Bu ıslahla beraber farklı bir termal proje olacak. Ankara ve Türkiye'de ilk olacak bir termal tatil köyü kurulacak. Her şeyden önce ihalesi yapılan iki yer var. 150 yataklı hemen yanı başına büyük bir devlet hastanesi yapılıyor. İçerisinde diyaliz merkezinden ağız ve diş sağlığı merkezine, fizik tedavi merkezi olan büyük bir hastane olacak. İnsanların uzak diye baktığı yer şimdi Kahramankazan'ın yaşam alanlarından birisi oldu. Bu konutlarımızla beraber bu da bütünlük gösterecek" şeklinde konuştu. Ertürk'ün konuşmasının ardından kura çekimi gerçekleşti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’den Ankara'ya 334 konut
  • 20.07.2017 11:08

TOKİ’den Ankara'ya 334 konut

TOKİ tarafından Ankara’nın Kahramankazan İlçesi Atatürk Mahallesi’nde inşa edile ...

Ankara Kahramankazan’da TOKİ kuraları çekildi
  • 01.09.2018 08:53

Ankara Kahramankazan’da TOKİ kuraları çekildi

TOKİ tarafından Kahramankazan Atatürk Mahallesi'nde hayata geçirilen 294 konutun ...