maritbet girişmaritbet
8 şehir fakir konutu istemedi

8 şehir fakir konutu istemedi

TOKİ'nin ayda 100 lira taksitle dar gelirliler için yaptırdığı iki odalı konutlar için yoğun talep gelince 18 bin olan daire sayısı 38 bine çıkarıldı.

Ancak Ardahan, Burdur, Giresun, Hakkâri, Karabük, Muş, Nevşehir ve Rize'den bu konutlar için talep gelmedi. Artvin, Manisa, Ordu, Tokat ve Yalova illerine ise 'uygun arsa bulunamadığı' için dar gelirli konutu yapılamadı.

Başbakanlık'a bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yoksul vatandaşları konut sahibi yapmak için geniş çaplı bir kampanya başlattı. Zaman'ın haberine göre, yoğun ilgi gören kampanya nedeniyle yapılacak konut sayısı 18 binden 38 bine çıkarıldı. Devam eden kampanyada ilginç gelişmeler de yaşanıyor. TOKİ'den alınan bilgiye göre yoksul konutları için bazı iller hiç talepte bulunmazken bazı iller de arsa bulamadı. Yoksul konutu talebinde bulunmayan iller arasında Ardahan, Burdur, Giresun, Hakkari, Karabük, Muş, Nevşehir ve Rize yer aldı. Yetkililer, konut yapımı için uygun arsa bulunamayan illerde ise arsa arayışının devam ettiğini kaydetti.

TOKİ'nin yoksullara yönelik 100 lira taksitle ev kampanyası, Türkiye'nin dört bir yanından yoğun ilgi gördü. "Evi olmayan değil, ev hayali bile olmayan insanları ev sahibi yapmak" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında yoğun ilgi nedeniyle ilk teslimatlar gelecek yıl yerine bu yıl sonunda yapılacak. Yoksul konutları olarak adlandırılan evler 1+1 oda şeklinde ve 45, 50, 65 ve 71 metrekare olarak inşa ediliyor. TOKİ, bugüne kadar 18 bin 532 konutun inşaatına başlarken talep fazlalığı nedeniyle konut sayısını 38 bin 768'e çıkardı. Halen 7 bin 420 konut ihale aşamasında bulunurken 12 bin 816 konut da hazırlık aşamasında. Yapılacak konutların 6 bin 360 adedi Roman vatandaşlara verilecek. İnşaatları devam eden Adapazarı-Korucuk, Eskişehir-Aşağısöğütönü, Van-Kevenli, Antalya Çıplaklı, Gaziantep-Şahanbey'de inşaatlar yüzde 57-90 arasında değişen oranlarda tamamlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde yapılan konutlar, peşinatsız aylık 100 lira taksit ve 20 yıl vadeyle hak sahiplerine teslim edilecek.

TOKİ'nin yoğun ilgi gören yoksul konut kampanyasına bazı illerden hiç talep gelmedi. Projeyle ilgili TOKİ tarafından hazırlanan 'bilgi notu'nda şu ifadelere yer veriliyor: "Yoksul konutu yapmak istediğimiz Artvin, Manisa, Mardin, Ordu, Tokat ve Yalova valilikleri uygun arsa bulamadığını belirtirken, Ardahan, Burdur, Giresun, Hakkari, Karabük Muş, Nevşehir ve Rize valiliklerinden talep gelmedi." TOKİ'nin 1+1 konutlarında doktor odası, ortak kullanım alanları, televizyon izleme salonu, çamaşırhane, kafeterya ve yemek salonları gibi sosyal donatılar da yer alıyor.

YOKSUL KONUTLARINDA ANKARA İLK SIRADA
İllerden gelen yoksul konut başvurularını inceleyen TOKİ, en fazla konutu 1.176 adet ile Ankara-Mamak-Kusunlar'da yapacak. TOKİ'nin 500'ün üzerinde yoksul konutu yapacağı bazı iller ise şöyle: Diyarbakır-Üçkuyular 1.024, Bitlis-Rahva 608, Eskişehir-Aşağısöğütönü 928, Kahramanmaraş Merkez 742, Kars 736, Kayseri merkez 826, Konya Meram 688, Kütahya Merkez 576, Malatya Merkez 624, Tekirdağ Merkez 528, Van-Kevenli 800, Yozgat Merkez 538. İdare, diğer illerde de değişik sayılarda yoksul konutu inşa edecek

 

 

Kaynak : STAR

  • Etiketler:

Yorum Yaz