maritbet girişmaritbet
TOKİ’nin Denizli’de inşa ettiği termal pansiyonda son durum!

TOKİ’nin Denizli’de inşa ettiği termal pansiyonda son durum!

TOKİ, Denizli’nin Karahayıt Beldesi’nde 660 odalı, 40 termal pansiyon inşa edecek

Pamukkale'nin yakınında yer alan inşaatlarda sona yaklaşıldı. Denizli'nin travertenleriyle ünlü Pamukkale bölgesine yürüme mesafesindeki Karahayıt bölgesi, TOKİ tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesiyle, termal turizmde cazibe merkezi haline gelecek.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Karahayıt bölgesinde yer alan, halk arasında "kırmızı su" olarak adlandırılan ve aktığı yerde kırmızı traverten oluşturan kaynağın bölgeyi termal sağlık turizmi alanında ön plana çıkardığını açıkladı. Demir, TOKİ tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşümün ardından Karahayıt'ta faaliyet gösteren tesisler ile yatırıma hazırlanan işletmelerin özellikle termal sağlık turizmine yönelmeye başladığını söyledi.
 
Bölgede termal sağlık turizmi alanında önemli faaliyetlerin yürütüldüğünü vurgulayan Demir, şunları kaydetti: “Burada sadece otel değil, sağlık merkezleri de yapılmaya başlandı. Bölge, Türkiye'nin termal sağlık turizmi konusunda önemli merkezlerinden biri olacak. Bununla ilgili yatırımcıların bir kısmı çalışmalarını tamamladı, bir kısmı ise yeni yatırım için faaliyetlerine başladı. 1-2 yıl içerisinde artık Karahayıt görünür hale gelecek ve burası termal sağlıkla ilgili öncelikli olarak yabancı misafirlerimizin ağırlandığı ama yerli turistlerin de kabul edildiği bir merkez olacak.”

Karahayıt kentsel dönüşüm projesi

TOKİ tarafından yürütülen ve 27 hektarlık alanı kapsayan projede fay hattı üzerinde 160 hak sahibine konut, iş yeri ve pansiyon inşa ediliyor. Bazı yapılarda iş yeri, konut ve pansiyonların bir arada bulunduğu proje çerçevesinde şu ana kadar öncelikle fay hattı üzerindeki binalar yıkıldı, depreme dayanıklı bölgede yeni yaşam alanları inşa edildi.
 
Yeni yaşam merkezinde, yöresel mimariye uygun 42'si 1+ 1, 90'ı 2+ 1 ve 126'sı 3+1 olmak üzere 258 konutla 24 derslikli ilköğretim okulu, 4 iş yeri ve 20 Termal pansiyon yapılıyor. Projenin ilk etabının yüzde 80 oranında tamamlandığı ve yıl sonunda teslim edileceği bildirilirken, projenin ikinci etabında ise termal turizm için 20 pansiyon daha yapılacak. Böylelikle TOKİ, bölgede 660 odalı toplam 40 termal pansiyon inşa edilmiş olacak.
 
TOKİ Haber 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’nin Denizli’de inşa ettiği termal pansiyonda son durum!
  • 19.05.2014 16:00

TOKİ’nin Denizli’de inşa ettiği termal pansiyonda son durum!

TOKİ, Denizli’nin Karahayıt Beldesi’nde 660 odalı, 40 termal pansiyon inşa edece ...