maritbet girişmaritbet
TOKİ'den 200 bin kişiye iş imkanı!

TOKİ'den 200 bin kişiye iş imkanı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ''Ekonomi, üretim ve istihdama büyük katkı sağlıyoruz'' dedi.

Ürettiği projelerle dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ, 200 bin kişiye istihdam imkanı sağlıyor. Türkiye'nin her bölgesindeki yeni projeleriyle üretimini sürdüren TOKİ'ye her gün yüzlerce iş başvuru geliyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, “TOKİ olarak Türkiye'nin dört bir yanında büyük projeler yürüterek, ekonomi, üretim ve istihdama büyük katkı sağlıyoruz” dedi.

TOKİ Başkanı Bulut, dergimizin yeni sayısı için yaptığı değerlendirmede, TOKİ olarak Türkiye'nin dört bir yanında sosyal konut ve millet bahçesi projeleri, kentsel dönüşüm çalışmaları, eğitim, sağlık, güvenlik, spor gibi hizmet binaları ile sanayi bölgelerinde büyük projeler yürüttüklerini açıkladı. “Ekonomi, üretim ve istihdama büyük katkı sağlıyoruz” diyen Başkan Bulut, “İnşa çalışmalarını hızla sürdürdüğümüz 50 bin ve 100 bin sosyal konutu içeren iki büyük projelerimizle mevcut şantiyelere yenilerini ekleyerek yaklaşık 200 bin kişiye istihdam imkânı sunuyoruz” bilgisini paylaştı.

“BU YIL 7 MİLYAR LİRALIK HAK EDİŞ ÖDEMESİ YAPTIK”

Son 18 yılda 970 bin konut ürettiklerini ifade eden Bulut, şunları kaydetti: “Sosyal devlet anlayışıyla, kâr amacı gütmeden gerçekleştirdiğimiz konut projelerimizle yaklaşık 5 milyon vatandaşımızı ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yıl sonuna kadar 1 milyon konut rakamına ulaşmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Salgın sürecine karşı tüm önlemleri titizlikle aldığımız, konut, millet bahçesi ve diğer projelerin şantiyelerinde çalışmalar hız kesmeden sürerken, üretmeye, ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyoruz. İdare olarak yıl içinde yaklaşık 7 milyar liralık hak ediş ödemesi yaptık.

Türkiye genelinde yürüttüğümüz 171 millet bahçesi projesi ile şehirlerimizin çehresini değiştiriyoruz. Yerel yönetimlerle iş birliği içinde farklı ölçeklerde kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla fiziki iyileştirmenin yanı sıra sosyolojik açıdan da artı değer yaratıyoruz. Bölge sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak, bölgeye ekonomik değer katacak ve güvenli konut ihtiyacını karşılayacak bir anlayışı ön planda tutuyoruz.

ELAZIĞ VE MALATYA'YA 24 BİN 500 KONUT

Elazığ ve Malatya'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız koordinasyonuyla deprem dönüşümü kapsamında zarar gören bölgeleri iyileştirme çalışmalarında önemli bir aşamaya geldik. Elazığ'da depremzedeler için inşa ettiğimiz 1000 konutu yakında teslim ediyoruz. Yıl sonuna kadar 8 bin konutu, 2021 yılı Haziran ayı sonunda ise geri kalan 10 bin konutu teslim edeceğiz. Hedefimiz, Elazığ'da 18 bin 500, Malatya'da 6 bin olmak üzere 24 bin 500 konutu 1 yıl içinde tamamlayarak, vatandaşlarımıza güvenli ve sağlıklı bir yaşam ortamı sunmak.

GİRESUN'DAKİ SELZEDELERE KONUT

Sel felaketinin vurduğu Giresun'da Dereli ve Doğankent ilçeleri ile köylerde hayatı normale döndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. TOKİ olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için sahada aktif bir şekilde çalışıyoruz. Dereli'de 142 konutluk projemizin yapımına hızla başlayarak, 7 ay içinde afetzedelere teslim edeceğiz. Ayrıca Doğankent'te 120 rezerv konut, köylerde ise yanlarında ahırı olan tek katlı 250 köy evi inşa edeceğiz.

İnşaat ve konut sektörünün öncü kuruluşu olarak yaptığımız yatırımlarla sektörü canlandırmaya çalışıyoruz. Sosyal konuta olan yoğun talep ve konut kredilerindeki düşüşün sektörü canlandırmaya başladığı ve kısa zamanda bu canlılığın ivme kazanacağını düşündüğümüz böyle bir dönemde, inşaat sektörünün ana maddesi olan demir ve çimento fiyatlarındaki artışın sektördeki dinamizmi olumsuz etkileyeceğini öngörüyoruz. Sektörde oluşan bu olumlu havayı sürdürmek amacıyla hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Çünkü hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Tüm demir ve çimento üreticilerimiz, 250 alt sektörümüzle her birimiz, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak için özveriyle çalışmalıyız.”

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

 Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı
  • 13.02.2024 15:27

Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de yıkılan r ...

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak
  • 22.12.2023 18:51

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 d ...