maritbet girişmaritbet
TOKİ konutları için Tavşanlı'da arazi tahsisi yapıldı

TOKİ konutları için Tavşanlı'da arazi tahsisi yapıldı

Tavşanlı ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut yapılması için arazi tahsis edildiği bildirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı açıklamada, TOKİ tarafından ilçeye yeni konutlar yapılması yönünde vatandaşlardan yoğun talep geldiğini, bu taleplere duyarsız kalmayarak ilçeye konut yapılması için TOKİ'ye talepte bulunduklarını söyledi.

Bu kapsamda ilçede yapılması planlanan bin konut için Ömerbey Mahallesi'nde 250 dönüm arazi tahsis edileceğini ifade eden Güler, şunları kaydetti:

"Ankara'da TOKİ ile Tavşanlı'da Ömerbey Mahallesi'nde konut oluşturulması için bir araya geldik. Kentsel dönüşümde de TOKİ ile iş birliği yapmak istiyoruz. 250 dönümlük alana 1000 konutluk talebimiz oldu. Bu anlamda son zamanlarda Tavşanlı'da sıklıkla gündeme gelen ve hükümetimizin bir politikası haline gelen emekliler konusu da var. Biz alanı TOKİ'ye teslim ettikten sonra idarenin yetkilileri Tavşanlı'ya gelerek burada hangi tip konutların yapılabileceği konusunda araştırma yapacaklar. Alt gelir gurubuna ait şartları, sosyal anlamda geliri daha düşük olan vatandaşlarımızı durumunun nasıl değerlendirileceği, orta gelir gurubuna ait vatandaşların talebi, fiyatları ve hangi tür binaların yapılabileceği araştırılacak. Halktan taleplerinde sağlıklı bir şekilde alınabilmesi için hassas bir çalışma yürüteceğiz. Tavşanlı'da tüm vatandaşlarımızı kapsayacak büyüklükte ve sayısal çoğunlukta  konut yapılması için talebimizi Ankara'ya ilettik." 

Emeklilere yapılması düşünülen konutlar konusuna da değinen Güler, "Emeklilerimizle ilgili son 4 aylık dönemde Tavşanlı'da bir beklenti oluşturuldu. Halkımızın söylentilere kulak asmamasını istiyorum. Bu konuda beklentilerin şartlarını TOKİ belirliyor. Biz yerimizi tahsis edeceğiz ve en kısa sürede de konutların yapılmasını bekleyeceğiz" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'den Kütahya Tavşanlı'da satılık 79 daire!
  • 29.10.2017 16:32

TOKİ'den Kütahya Tavşanlı'da satılık 79 daire!

TOKİ'nin kira öder gibi ev sahibi yapma fırsatı devam ediyor. Kütahya Tavşanlı M ...

TOKİ konutları için Tavşanlı'da arazi tahsisi yapıldı
  • 03.12.2015 16:57

TOKİ konutları için Tavşanlı'da arazi tahsisi yapıldı

Tavşanlı ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut yapıl ...

TOKİ’den Tavşanlı’ya iki okul daha
  • 29.10.2013 15:17

TOKİ’den Tavşanlı’ya iki okul daha

TOKİ tarafından Tavşanlı’ya iki adet ilköğretim okulu yapılacak ...