maritbet girişmaritbet
TOKİ, Gaziantep’te 50 bin kişiyi ev sahibi yapacak!

TOKİ, Gaziantep’te 50 bin kişiyi ev sahibi yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Gaziantep’te konut ihtiyacını karşılamak için 50 bin konut yapımı için harekete geçiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sanayi, ticaret ve turizm kenti Gaziantep'te yoğun göç ile artan konut ihtiyacını karşılamak için TOKİ tarafından 50 bin konut yapılacağının müjdesini verdi.

Düşük gelirliye konut müjdesi!

Gaziantep'in iki milyona yaklaşan nüfusunun yanında, çevre illerden gelen yoğun göç ile yeni konut alanlarına ihtiyacı artırıyor. Bu kapsamda harekete geçen Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in konut ihtiyacının giderilmesi ve düşük gelirli vatandaşların konut sahibi olması için çalışmalara başladı.

Proje ile satın alma ve kira fiyatları aşağı çekilecek

Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kendisini en çok heyecanlandıran projelerden biri olduğunu ve şehrin aşırı göç aldığını söyledi. Gaziantep'te 200 bin çalışanı olan bir üretim üssü olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu: “Bizim şehri diğer şehirlerden farklı kılan muhteşem bir başarı hikayesi var. Biz hergün bu kadar kişiyi şehrin bir başından bir başına taşıyoruz. Sürdürülebilir bir şehircilik ve kalkınma anlayışı bu olamaz. Biz ilk başta dedik ki bu üretim üssünün yanına yeni bir yaşam alanı oluşturalım.”

Geneyik, Burç, Karakuyu, Yalnızbağ bölgelerinde ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınlarında yapılacak proje, TOKİ ile ortaklaşa gerçekleştirilecek. Konutlar, toplam 5,5 milyon metrekarelik alana yapılacak.

OSB yakınındaki bölgede çalışan işçiler için Uydukent ve diğer bölgelerde vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması için yapılacak konut projesiyle, satın alma ve kira fiyatlarının da aşağı çekilmesi hedefleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep'te 50 bin konut için çalışma başlatıldı!
  • 25.08.2015 10:29

Gaziantep'te 50 bin konut için çalışma başlatıldı!

Artan nüfus oranı ile her geçen gün konut ihtiyacı duyulan Gaziantep’in bu sıkın ...

TOKİ, Gaziantep’te 50 bin kişiyi ev sahibi yapacak!
  • 09.05.2015 10:15

TOKİ, Gaziantep’te 50 bin kişiyi ev sahibi yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Gaziantep’te konut ihtiyacını karşılamak ...