maritbet girişmaritbet
TOKİ, Batman'da 710 konutun yapımına başladı

TOKİ, Batman'da 710 konutun yapımına başladı

TOKİ tarafından Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesinin yeni yerleşkesinde TOKİ tarafından yapılan 710 konutun temeli atıldı.

Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Tarihi Hasankeyf'in yeni yerleşim yeri ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Baygüven, inşa çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. 

Bölgenin tarihi dokusunun bütünlük içerisinde korunarak yeni Hasankeyf'in inşa edildiğini vurgulayan Baygüven, 500-700 metrekarelik parseller içerisinde tek katlı yapılacak konutların 160 metrekare büyüklüğünde olacağını anlattı. 

Konutların 18 ayda tamamlandıktan sonra hak sahiplerine teslim edileceğine işaret eden Baygüven, şunları dile getirdi:

"Kurulan komisyon kısa süre önce hak sahipliği ile ilgili çalışmalarını tamamladı. 150 iş yeri ve 710 konut tespit edilmişti. Yeni Hasankeyf'e esnafın en iyi şekilde ticari faaliyetlerini yapabilmesi için de çalışıyoruz. Vatandaşların ve tarihi eserlerin taşınmasının ardından Hasankeyf, bölgenin cazibe merkezi konumuna gelecek."

"En kısa zamanda oraya taşınmak istiyoruz"

Hak sahibi Sait Tunç (37), Hasankeyf'in sit alanı olması nedeniyle yıllardır eski evlerde oturmak zorunda kaldıklarını söyledi.

8-9 kişilik ailelerin 49 metrekarelik evlerde sıkıntı çektiğini aktaran Tunç, "Yeni Hasankeyf'e taşınacağımız günü dört gözle bekliyoruz. Yıllardır 49 metrekarelik evlere adeta hapsolduk. Yeni evlerin büyük olması çok güzel. En kısa zamanda oraya taşınmak istiyoruz." İfadelerini kullandı.

Ilısu Barajı ve HES Projesi Kültürel Varlıkları Koruma ve Kurtarma Çalışmaları kapsamında getirilecek tarihi ve kültürel eserler, buradaki Kültür Parkı'nda sergilenecek.

Çalışmalarda El-Rızk Cami minaresi, Kızlar Cami, Sultan Süleyman Han Cami giriş kapıları, Koç Cami, İmam Abdullah Türbesi ve Zaviyesi, Zeynel Bey Türbesi, hamam, kale kapısı gibi tarihi yapılar parça ve bütünsel olarak taşınacak. Taşıma işine ilk olarak Zeynel Bey Türbesi ile başlanacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Batman konutları havadan görüntülendi
  • 14.03.2018 13:46

TOKİ Batman konutları havadan görüntülendi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Batman Hasankeyf'de inşa edile ...

TOKİ, Batman'da 710 konutun yapımına başladı
  • 17.03.2017 11:04

TOKİ, Batman'da 710 konutun yapımına başladı

TOKİ tarafından Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesinin yeni yerleşkesinde TOKİ tar ...