maritbet girişmaritbet
TOKİ Başkanı Turan, Kırşehir'de inceleme yaptı

TOKİ Başkanı Turan, Kırşehir'de inceleme yaptı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ inşaatlarında inceleme yapmak üzere Kırşehir'e geldi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 12 yılda bin 4 okul inşa ettiklerini, bunlardan 541'inin finansmanını kendi kaynaklarından sağladıklarını söyledi.

TOKİ inşaatlarında inceleme yapmak üzere Kırşehir'e gelen Turan, Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'yı ziyaret etti.

Daha sonra TOKİ'nin uyguladığı Bağbaşı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanı ve Ahi Evran Üniversitesi bina inşaatlarında inceleme yapan Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem kuşağında yer alan Kırşehir'in İç Anadolu Bölgesi'ndeki yoğun çalışma yaptıkları alanlardan biri olduğunu dile getirdi.

Kırşehir Belediyesi ile iki etap halinde toplu konut inşaatı yaptıklarını vurgulayan Turan, şöyle konuştu:
"Kırşehir Belediyesi ile kentsel dönüşümde örnek teşkil edecek çalışmalar yapıyoruz. Bağbaşı bölgesinde iki etap halinde kentsel dönüşüm çalışmalarını yaptık. Yeni etap alanında belediyemiz yıkımlarını tamamladı. Bu bölgede yerel mimariyi ve yatay mimariyi esas alan bir çalışmayla yeni kentsel dönüşüm projeleri devam edecek. Kent içindeki bazı bölgelerde kentsel dönüşüm çalışması için yeni protokoller üzerinde çalışıyoruz. Kırşehir aynı zamanda deprem kuşağında olan bir şehir. Hem kentlerimizi sağlıklı kentler haline dönüştürülmesi hem de depreme karşı hazırlanması adına Kırşehir'de çalışmalarımız devam ediyor. Emekli ve dar gelirli vatandaşlarımıza konut üretilecek alanda da çalışmalarımız var."

ÇOK ÖNEMLİ BİR İHALEYİ TAMAMLADIK 

TOKİ'nin eğitim yatırımları hakkında bilgi veren Turan, Ahi Evran Üniversitesi kampüsündeki binaların yapımında da aktif rol üstlendiklerine işaret ederek, "Üniversite kampüsündeki binaları TOKİ olarak bir protokol çerçevesinde inşa ediyoruz. Daha önce yapılan 2 binamız var. Rektörlük ve fakülte binaları yüzde 88 aşamasına geldi. Birkaç ay içerisinde rektörlüğe teslim etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede 5 ayrı binayı içeren çok önemli bir ihaleyi tamamladık. Bir hafta içinde müteahhide yer teslimi yapacağız. Büyük bir proje." dedi.
Turan, bir kısmının finansmanını kendi kaynaklarından sağlayarak Milli Eğitim Bakanlığına da okullar yaptıklarına değinerek, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise binaları inşa ederek eğitimin hizmetine sunduklarını anlattı.

TOKİ'nin inşa ettiği okulların, Atatürk köşesi ve laboratuvarlardaki tezgah ve dolaplara kadar kullanıma hazır hale getirilerek teslim edildiğine vurgu yapan Turan, "12 yılda inşa ettiğimiz bin 4 okuldan 541 tanesini kendi kaynaklarımızla karşılayarak Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim ettik. 541 okulun finansmanını TOKİ olarak biz sağlayıp Milli Eğitim Bakanlığına verdik. TOKİ, eğitim alanında da ülkemizin en profesyonel kuruluşlarından bir tanesidir." değerlendirmesini yaptı.

TOKİ Başkanı Turan, Kaman ilçesindeki kentsel dönüşüm şantiyesinde de inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yorum Yaz