maritbet girişmaritbet
Mehmet Ergün Turan, Akyazı Stadı'nı inceledi

Mehmet Ergün Turan, Akyazı Stadı'nı inceledi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Trabzon’da yapımı süren Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi’ni inceledi.

Turan, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu ve beraberindeki yetkililerle Trabzon'un Akyazı mevkisinde yapılan statta incelemelerde bulundu.

Stadyumu gezerek yetkililerden bilgi alan Turan, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Taraftarın stadyumun ne zaman biteceği konusundaki beklentisine ilişkin olarak Turan, "Taraftarın içinde biz de varız. TOKİ ekibinin temel özelliği şu; Şu anda bu şantiyeye bakan ben dahil idare başkanı, buraya bakan başkan yardımcısı, daire başkanı ve uzman arkadaşın tamamı Trabzonlu ve Trabzonsporlu. Bizim ülkemizin her tarafıyla ilgimiz var, bütün kulüpler bizim ama özellikle biz buralıyız ve Trabzonsporluyuz" dedi.

"BÜTÜN STATLAR İÇERİSİNDEKİ EN ÖZELLİKLİ STADYUM AKYAZI"

Türkiye'de TOKİ olarak 18 tane stadyum inşa edildiğini belirten Turan, "Bunların iki tanesi Arena Stadı ve Mersin Stadı teslim edildi. Şu anda devam eden 16 stadyum tane var. İnşallah 1 hafta 10 güne kadar Antalya Stadı'nı teslim edeceğiz, peşine Sivas ve daha sonra da Trabzon Stadı'mızı bitirmiş olacağız. Bütün statlar içerisinde en özellikli olan stat, altını çizerek söylüyorum mühendislik yapısı, sistematik ve bazı fonksiyonlarla beraber en önemli yapı içinde bulunduğumuz stadyumdur" diye konuştu.

Trabzon Stadı'nın diğerlerinden ayrıldığını anlatan Turan, "Diğer statlar, sadece stat özelliği taşıyor. Trabzon Stadı ise bir kompleks tesis. 41 bin kişilik stat yapılırken bu yanında 6 tane normlara uygun saha, Trabzonspor'un kullanacağı çok modern kamp eğitim tesisleri var" diye konuştu.

Akyazı statı

"AKYAZI STADYUMU TÜRKİYE'NİN GÖZBEBEĞİ OLACAK"

Turan, Ankara'da 15 günde bir stadyum ile ilgili rutin toplantılar yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
"Türkiye'de Avrupa'da en önemli statlardan bir tanesi burası. Türkiye'nin gözbebeği olacak bir tesis. Türkiye'de yarın bu konuda spor faaliyeti olacaksa Trabzonspor'umuzun bu tesisi her zaman dışa açılan kapısı olacak. Sadece Trabzon'a Trabzonspor'a değil ülkemize milli takıma hizmet edecek bir tesis. Statta Allah'a şükür önümüzü görmediğimiz hiçbir detay kalmadı. Bütün detayları çözmüş durumdayız. Trabzonspor'umuzun ve Trabzonsporlu kardeşlerimizin dostlarımızın ne beklediğini biliyoruz. Biz de onu bekliyoruz. Burası uzun yıllar yaşayacak bir tesis. Mühendislik anlamında sıfır hatayla çalışmak zorundayız. Beklentilere inşallah cevap vereceğiz. Şampiyonluğu inşallah burada kutlarız diyoruz."

"STADYUMU LİGİN İKİNCİ YARISINA YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Turan, stadyumun ne zaman bitirileceği yönündeki bir soru üzerine de, "Bizim hedefimiz, Trabzonspor'un beklentisi, aslında ikinci yarının 1-2. maçına stadı yetiştirmek, bizim taviz vermeyeceğimiz şey olmaz da 5-6. maç olur. Mevsim çim dikimi de var. Çim dikildiği zaman yaşaması lazım. Size vereceğimiz müjde bizim için asıl önemli olan şey çelik yapı önemli montaj. Önümüz de çözülmemiş hiçbir sistem yok. İnşallah birkaç ay sonra gelip burada daha müjdeli topa vurmuş oluruz" diye konuştu.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Daha önce burada kurumlarımızla da toplantılar yaptık. Müteahhit firmamızı, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, elektrik şirketi, doğalgaz şirketi ve karayolları bölge müdürlüğümüz ile birlikte ilgili bütün kurumlarla buranının bir yandan yapımı devam ederken bir yandan da bu tür bağlantı ve iş birliği içerisinde çalışmayı eş zamanlı yürütüyoruz. Bir yandan asfalt bağlantıları hem tesis içi hem de etrafında yol bağlantıları, gaz ve elektrik bağlantıları. Çok özel bir proje, çelik konsisyon konusundaki çalışmalar zaman alabilecek ama Trabzon için güzel bir tesis olacak. Örnek bir tesis olacak. Çevredeki tesisleriyle Trabzon'un yeni bir atılım noktası olacak" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Başkanı Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşüm Toplantısı'nda!
  • 01.12.2017 15:27

TOKİ Başkanı Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşüm Toplantısı'nda!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşü ...

Trabzon Akyazı Stadı'nın son durumu!
  • 24.08.2016 10:58

Trabzon Akyazı Stadı'nın son durumu!

Trabzonspor’un 2016-2017 sezonunda Akhisar Belediyespor maçına kadar karşılaşmal ...

TOKİ, 1 milyon konut hedefini yükseltti!
  • 19.03.2015 15:47

TOKİ, 1 milyon konut hedefini yükseltti!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kayaşehir'de satışa açılan 1500 konutla birlikt ...

Tunç Soyer'in kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı
  • 16.09.2020 10:02

Tunç Soyer'in kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Seferihisar Ulamış'ta sıkma ve i ...

Filyos Limanı'nın önemi Fatih'in sondajıyla arttı
  • 24.08.2020 15:02

Filyos Limanı'nın önemi Fatih'in sondajıyla arttı

Sultan 2. Abdülhamid döneminde hayata geçirilmesi planlanan Filyos Projesi, Tuna ...