maritbet girişmaritbet
Manisa'da TOKİ konutlarının anahtar teslim töreni yapıldı

Manisa'da TOKİ konutlarının anahtar teslim töreni yapıldı

Akgedik'te yapımına başlanan 5 bin 500 konutluk Yunuskent Projesi'nin tamamlanan 1. etabında yer alan 1.101 konutun anahtar teslimi için tören yapıldı

Manisa'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Yunusemre Belediyesi tarafından Akgedik'te yapımına başlanan 5 bin 500 konutluk Yunuskent Projesi'nin tamamlanan 1. etabında yer alan bin 101 konutun anahtar teslimi için tören düzenlendi.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde TOKİ ile Yunusemre Belediyesi iş birliğinde 5 bin 500 konutluk Yunuskent projesinin 1. etabında hak sahiplerine evlerinin anahtarları düzenlenen törenle verildi. Bin 101 konutluk ilk etabın anahtar teslim töreni öncesi Yunuskent'e gelen hak sahipleri, evlerinin tamamlanmış halini hazırlanan örnek daireleri gezerek görme imkanı buldu. 119 bin metrekare alan üzerine kurulan ilk etap projesinde 900 adet 2+1, 201 adet 3+1 konut tipinden oluşan toplam bin 101 konut, 39 ticari alan, 1 cami, bin 90 araçlık otopark, 1 çocuk oyun parkı, spor tesisleri, 1 meydan ve kent parkı bulunuyor.

Törende bir konuşma yapan TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Son 4 yıldır yatay mimari modelini esas alıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri Yunuskent" dedi.

TOKİ olarak 81 ilde 551 şantiyede çalışmalarının devam ettiğini, 2003 yılından bu yana 835 bin konut ürettiklerini belirten Turan, "Son 4 yıldır yatay mimari modelini esas alıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri Yunuskent. Burası çok kısa bir süre içerisinde bir ilçe ölçeğine gelecektir. Bunu da 2-3 yıl içerisinde tamamlayacağız. Birkaç yıl içerisinde burada 20-22 bin vatandaşımız yaşayacak. Bu proje tamamlandığında örnek gösterilecektir. Dairelerin tamamı teslim aşamasında. Ancak bir site yönetimi kuruluyor. Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için belirli bir planlama yapıldı. Bu projede 1 kişiye 18 metrekare yeşil alan düşüyor. En tepelik bölgede çok büyük bir seyir ve rekreasyon alanı inşa edeceğiz. Trafik sorunu yaşanmaması için yollar oldukça geniş tutuldu. Bu projede kastımız şehrin farklı ekonomik katmanlarından insanları bir arada yaşatmaktır. Diğer etaplarımızda üst gelir gurubuna yönelik daireler yapılacaktır" ifadesini kullandı.

İkinci etabın başvurularının müjdesini de veren Turan, 1523 konuttan oluşan 2. Etap'ta da hiç konut sahibi olmayan vatandaşların 18 Haziran-6 Temmuz tarihlerinde başvurularını alacaklarını bildirdi.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de yaklaşık 4 yıldır yoğun mesai harcadıklarını ve çalışmalarının karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Çerçi, TOKİ ile güzel bir çalışmaya imza atıldığını vurgulayarak, "Tabii devlet büyüklerimizin katkısı çok büyük. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. İkinci etabımızda da inşaatlar hızla yükseliyor. Ardından 3. ve 4. Etap geliyor. Tabii Akgedik halkını da unutmadık. İmar çalışmalarının ardından onların da tapuları verilecek. Kimse mağdur edilmeyecek. Yoğun mesai harcıyoruz. Gayretimiz vatandaşımızın güzel, mutlu bir şekilde yaşamasıdır" diye konuştu.

Törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur ve Recai Berber ile AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli de katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Başkanı Turan, Manisa'daki projeleri inceledi
  • 05.03.2018 11:14

TOKİ Başkanı Turan, Manisa'daki projeleri inceledi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Yunusemre ilçesindek ...

TOKİ'nin Manisa Kırkağaç proje görselleri
  • 31.05.2018 13:10

TOKİ'nin Manisa Kırkağaç proje görselleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Manisa’nın Kırkağaç ...

TOKİ’den Manisa'ya 775 konut!
  • 04.08.2017 11:03

TOKİ’den Manisa'ya 775 konut!

TOKİ tarafından Manisa’nın Yunusemre İlçesi Akgedik Mahallesi’nde inşa edilecek ...

TOKİ'den Manisa'ya 200 konut
  • 11.03.2017 12:53

TOKİ'den Manisa'ya 200 konut

TOKİ tarafından Manisa’nın Gördes İlçesi, Atatürk Mahallesi’nde inşa edilecek 20 ...

TOKİ projeleri, Manisa'nın değerine değer kattı!
  • 21.07.2016 09:39

TOKİ projeleri, Manisa'nın değerine değer kattı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Manisa'da inşa ettiği okul ve konutlar ...

"Kanuni" kırmızı beyaza boyandı, Türk bayrağı işlendi
  • 11.09.2020 10:00

"Kanuni" kırmızı beyaza boyandı, Türk bayrağı işlendi

Türkiye'nin sondaj çalışmaları için satın alınan "Kanuni" isimli sondaj gemisi N ...