maritbet girişmaritbet
İdris Güllüce, Elazığ’da 1054 TOKİ konutunu teslim etti

İdris Güllüce, Elazığ’da 1054 TOKİ konutunu teslim etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Memur-Sen Elazığ Şubesi'nin 4. Olağan Genel Kurulu'na katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Hep beraber haykırıyoruz ve diyoruz ki Elazığ ve 81 ilimiz, bütün bir millet ne yaparsanız yapın biz bir olacağız, diri olacağız, iyi olacağız ve dünyanın tüm mazlumlarına el uzatacağız" dedi.

Memur-Sen TOKİ 2. Etap'ta 1054 konutun anahtar teslim törenine katılmak için Elazığ'a gelen Güllüce, bir otelde düzenlenen Memur-Sen Elazığ Şubesi'nin 4. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Güllüce, sağlık çalışanlarının insanlığa hizmet eden ve yaptığı her hizmetin karşılığında insanlardan ayrıca dua alan ve bu yönüyle diğer mesleklere göre avantajlı ve iyi bir mesleği icra ettiklerini söyledi.

Sağlık-Sen çalışanlarının belli değerler, paydaşlar taşıyan ve insanlığın yüce değerlerine nasıl hizmet ederim diye gayretler içinde olan bir ekip olduğunu dile getiren Güllüce, 20. asırla birlikte teknolojinin gelişmesinin insanlar için birçok yenilikler kazandırdığını ancak insanlığı yok ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Teknoloji, kalbi yok etti, insanlığı yok etti, paylaşmayı, sevgiyi, barışı yok etti ve mazlumu çok etti, zulmü çok etti. Haksızlığı, adaletsizliği çok etti. Böyle bir dünya var. Burada hiç kimse bunu tartışmamalı. Ben batılılarla konuşurken bunları söylüyorum. Bizim kişi başı milli gelirimiz 2002'lerde 2 bin 500, şu anda 11 bin dolar seviyesinde ama sizin 60 bin dolarlık ülkenizle bizim 11 bin dolarlık ülkemiz arasında mukayese yaptığımızda ben burayı tercih ettim. Bizde yok olan şeyler, yok diyorum. Sizde yok olan, sizin yok ettiğiniz, sizin mahvettiğiniz o güzellikler bizde yok olmadı, devam ediyor. Bizde paylaşma kültürü, barış, insanlık ve sevgi devam ediyor. Bizde aile bağları hala kuvvetli."

Zalimin zulmünün ve tüm mazlumların mazlumluklarının bitmesi temennisinde bulunan Güllüce, "Şöyle bir dua aklıma geldi. Yarabbi bütün dünyadaki mazlumlar, din, dil, ırk, bölge ne olursa olsun fark etmez. Diyorum ki onlar Türkiye'ye dua etsinler ve desinler ki 'Yarabbi sen Türkiye'yi öyle yücelt, öyle güçlendir ki dünyadaki bütün mazlumlara, yetimlere, öksüzlere, kimsesizlere sahip çıkan, el uzatan bir ülke olsun'. Böyle bir dua ediyorum. Bütün dünya mazlumlarının  böyle bir dua etmesini diliyorum, biz buna layık bir milletiz" diye konuştu.

Güllüce, ülke insanında var olan yüce değerlerin devam etmemesi için içte ve dışta türlü oyunlar oynadığını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Güçlü olmamamız için, soframızdaki ekmeğin daha büyük olmaması için, birliğimizin, huzurumuzun ve düzenimizin olmaması için sizler de en az benim kadar biliyorsunuz ki bir çok fırıldak, ahlaksızlık, tezgah, adilik, yanlışlar ve fesatlar yapılmaktadır, içeriden ve dışarıdan. Ama hep beraber bağırıyoruz ve diyoruz ki Elazığ ve 81 ilimiz, bütün bir millet ne yaparsanız yapın biz bir olacağız, diri olacağız, iyi olacağız ve dünyanın tüm mazlumlarına el uzatacağız. Sizlere rağmen kalkınacağız, sizlere rağmen bir olacağız, sizlere rağmen iyi olacağız."  

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ''Yuva yapanlarla yuva yıkanlar arasında Türkiye'de bir yarış var'' dedi.

Güllüce, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Memur-Sen TOKİ İkinci Etap 1054 Konut Anahtar Teslim Töreni"nde, kendilerinin yuva yapmakla birilerinin de yıkmakla uğraştığını söyledi.

Elazığ'da, bu uygulama kapsamında bin 54 kişiyi yuvalarına kavuşturacaklarını belirten Güllüce, "Yuva yakıyor ve yuva yıkıyor. Aramızdaki fark bu. Yuva yapanlarla yuva yıkanlar arasında Türkiye'de bir yarış var'' diye konuştu.

Güllüce, yarışı yuva yapanların kazanacağını vurguladı.

Bu koşuşturmacanın kötülük ve iyilik arasında olduğunu dile getiren Güllüce, şunları kaydetti:
"İyilik yapanlar yani yuva yapanlar kazanacak. Şuurlu olanlar kazanacak. Bu ülkenin kimyasını koruyan, ruhunu taşıyan insanlar kazanacak. Duamız da o ki yuva yakanlar ve yıkanlar da ıslah olsun ama maalesef o kinlerini devam ettiriyorlar. Türkiye'de bu yakanları kontrol eden yurt dışındaki güçler, uluslararası organizasyonlar. Bunlar Türkiye'de insanlar ev sahibi, yuva sahibi olsun istemiyorlar. İnsanların iki yakası bir araya gelsin istemiyorlar. Dünyanın en büyük havaalanı yapılsın, teknolojiye ulaşsın istemiyorlar. Bunlar başka ülkelerden emir alan ve güçsüz olan, 'Bizden bir şey olmaz ağabey' diyen bir hale getirmek istiyorlar bizi. Daha 12 yıl öncesine kadar söylenen bir sözdü, 'Bizden bir şey olmaz'. Bizden her şey olur arkadaşım. Bizden mühendis olur, mimar olur, lider olur, dünyanın lideri olur, bizden her şey olur. Her güzel şey bizden olur. Niye onlardan olmuş da bizden olmuyor?"

Bakan Güllüce daha sonra TOKİ konutlarından ev sahibi olan bazı vatandaşlara anahtarlarını teslim etti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Yeni tip imar yönetmeliği' ertelendi
  • 25.10.2015 10:28

'Yeni tip imar yönetmeliği' ertelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamas ...

Dünyanın kadastrosunu Türkiye çıkaracak!
  • 10.04.2015 16:41

Dünyanın kadastrosunu Türkiye çıkaracak!

Dünyada sayılı kadastral anlayışa sahip ülkelerden birisi olan Türkiye, bu aland ...

İdris Güllüce genel seçimlerde sıra heyecanı yaşıyor
  • 10.04.2015 13:21

İdris Güllüce genel seçimlerde sıra heyecanı yaşıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 7 Haziran'daki genel seçimlerde daha ön ...

İdris Güllüce, Emirgan Korusu'yla ilgili konuştu
  • 04.02.2015 09:09

İdris Güllüce, Emirgan Korusu'yla ilgili konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'den son günlerde imara açılacağı yönünd ...

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması için geç kalmadınız!
  • 27.12.2014 15:20

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması için geç kalmadınız!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öğrencilerin çevre duyarlılığını artırmak için ...

İdris Güllüce, "Gayrimenkulde pastayı büyütmeliyiz"
  • 04.12.2014 11:53

İdris Güllüce, "Gayrimenkulde pastayı büyütmeliyiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, sektörün pastayı daha da büyütmesi içi ...